Türi kolledži sulgemine katkestab osa tudengite õpingud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli Türi kolledži tudengid nõudsid oma kooli säilitamist.
Tartu Ülikooli Türi kolledži tudengid nõudsid oma kooli säilitamist. Foto: Kristjan Teedema

Tartu ülikooli nõukogu otsus sulgeda Türi kolledž võib katkestada nii mõnegi päevase õppe tudengi haridustee või sundida üliõpilasi jätkama õpinguid mõnes kodule lähemas kõrgkoolis.

Kaugeltki kõik üliõpilased ei kiida Türilt lahkumist heaks, ülikool pakub küll kõigile võimalust jätkata õpinguid Tartus, kuid Türi kolledži direktori Timo Kikase kinnitusel on üliõpilastega peetud vestlustest selgunud, et umbes paarkümmend üliõpilast võib ainekava Tartusse üleviimise tõttu kooli hoopis pooleli jätta, vahendas ERR Uudised.

«Võib-olla on ka neid, kes leiavad endale alternatiivse õppimisvõimaluse, aga osaliselt võib olla ka neid, kes täiesti pooleli jätavad, jah,» tunnistas Kikas.

Ükski tudeng polnud nõus kaamera ees tunnistama, et jätab tõesti kooli pooleli, enamasti ollakse siiski valmis Tartusse üle minema, kuigi nii mõnigi teeb seda pika hambaga, aga on ka neid, kes otsustavad kodule lähema kõrgkooli kasuks.

Tartusse mineku puuduseks peetakse seda, et suurlinna elu on kallim ja kui Türil koolitatakse praktikuid, siis Tartus teoreetikuid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles