Nahakliinik eemaldab tätoveeringu armivabalt

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tätoveeringuga ei pea elama elu lõpuni. Nahakliinikus on teenus nahamaalingute eemaldamiseks.
Tätoveeringuga ei pea elama elu lõpuni. Nahakliinikus on teenus nahamaalingute eemaldamiseks. Foto: Sille Annuk

Kliinikumi Lehe teatel on üha kasvamas nõudlus tätoveeringute eemaldamise järele. Seetõttu kinnitas nahakliinik selle protseduuri ka tasuliste teenuste nimekirja.


Tätoveeringuid on kliinikum eemaldanud juba aastaid, kuid raviprotseduurina. Kliiniku ülemõe Tiiu Kõrrani sõnul on aga järsult suurenenud nende inimeste hulk, kes soovivad naha sisse tehtud kunstiteostest vabaneda isiklikel põhjustel. «Sellisel juhul läheneme me tätoveeringu eemaldamisele nüüdsest kui kosmeetilisele protseduurile.»

Naha seest värvainet eemaldada võimaldab laser. See, kui heledaks tätoveeringu lasereemaldusega muuta saab, sõltub aga lisaks korduste arvule veel sellestki, millise värviga kujutis on tehtud, kui sügavas nahakihis see asub ning millises kehapiirkonnas.

Teenuse eest tuleb inimestel olenevalt nahamaalingu suurusest tasuda 350-450 krooni. Kokku tuleks protseduuri läbida 6-10 korda.

Protseduuri saab korrata umbes korra kuus, sest pärast laserkiirega kõrvetamist tekib tavaliselt väike põletik. Kui teha lasereemaldust korrektselt, nii, et alustatakse madalamate võimsustega ning tugevama eemalduseni jõutakse järk-järgult, ei teki ka armkudet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles