Tartu tõsteklubid võtsid Albus kaksikvõidu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mäksa spordiklubi hõbedase meeskonna liige Lydon Mürgimäe.
Mäksa spordiklubi hõbedase meeskonna liige Lydon Mürgimäe. Foto: Triin Põdersoo

Laupäeval (4. detsembril) peeti Järvamaal Albus Eesti meeskondlikud meistrivõistlused klassikalises tõstmises. Tartu maakonnast olid täismeeskonnaga võistlema tulnud kaks tõstesporti harrastavat klubi – valitsev Eesti meister Tartumaa spordiklubi Jõud ja Mäksa spordiklubi.

Ka see aasta ei pidanud tartlaste poolehoidjad pettuma, otse vastupidi – Tartumaa spordiklubi Jõud kaitses kindlalt esikohta, Mäksa sportlased tõstsid ennast koguni hõbedale.

Võistluste parim individuaaltõstja oli Tartumaa spordiklubi Jõud meeskonna liige Andres Viksi, kes 91 kg kehakaalu juures sai rebimises ja tõukamises kirja vastavalt 135 kg ja 160 kg. «Võistlus õnnestus sajaprotsendiliselt, olen väga rahul. Kõige rohkem teeb rõõmu teadmine, et aitasin Tartumaa spordiklubi Jõudi taaskord Eesti meistritiitlile,» kommenteeris Andres Viksi.

Tartumaa spordiklubi Jõud treener Igor Baškirov ootas klubi sportlastelt enamat. «Tartumaa spordiklubi Jõudi võit oli juba ette teada. Siiski ootasin oma õpilastelt veidi rohkem. Treeningud on sujunud plaanipäraselt, suuri vigastusi pole olnud. Hinge jäi kripeldama mõne poisi vormi mitterealiseerimine. Detsembrikuus on võistlemisvõimalusi veel, eks siis saab protokolli veel paremad tulemused,» oli treener Igor Baškirov siiski positiivne.

Kui Tartumaa spordiklubi Jõud võit ei tekitanud asjaosalistele ülevoolavaid emotsioone, siis suurim üllatus tuli naaberklubi poolt. Pika võistluspäeva tulemusena teenis Mäksa spordiklubi õiguse seista poodiumi hõbedasel platvormil.

«Võistlus möödus üle kivide ja kändude. Oli kriitilisi hetki, millest sõltus kaela riputatava medali värv. Kui lõpuni aus olla, siis oli ka selliseid momente, kus tahtsin suu poodiumikohast puhtaks pühkida. Õnneks need olukorrad lahenesid meie klubi kasuks. Tartu maakonna kaksikvõit teeb meie hõbemedali eriti magusaks,» lausus Mäksa spordiklubi meeskonna liige Lydon Mürgimäe.

Tartumaa spordiklubi Jõud võidukasse meeskonda kuulusid: Andres Viksi, Riho Kägo, Indrek Koppel, Jaanus Hiiemäe, Sander Loos, Martin Lind, treener Igor Baškirov.

Mäksa spordiklubi hõbedasse meeskonda kuulusid: Lydon Mürgimäe, Peeter Tammoja, Rauno Karro, Jaan Korobov, Raido Pärl, Kaspar Parm, treener Viktor Korobov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles