Punakuuemehed vallutasid Tartu

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulutaatide ja -memmede ning päkapikkude kokkutulek.
Jõulutaatide ja -memmede ning päkapikkude kokkutulek. Foto: Margus Ansu

Eile ja täna Tartus peetud jõulutaatide-memmede ja päkapikkude kümnes ülemaaline kokkutulek puistas linna üle punases vormirõivas asjameestega.

Kõigepealt marssisid jõuluvanad mööda Emajõe veeru rongkäigus, mille sabas kulgesid jõulusõidukid – nii vilkuvate tuledega põrnikataolised Volkswagenid kui ka suuremad limusiinid. Ja isegi üks kaater, mis seetõttu, et Emajõgi juba jääs, pidi ratastel veerema.

Seejärel uputasid punakuued üle südalinna ja raeplatsi, kus nad oma kümnenda konverentsi pidulike signatuuride ja kõnede saatel avasid ning ühislaulu lahti lõid.

Kõik lapsed võisid ühe suure auto avatud küljega furgoonkasti ronida, et vaadata, milline see jõuluvana postkontor siis seestpoolt välja näeb.

Jõuluvanad olid ka ise lusti täis, nii et hoia ja keela. Nagu oleksid habeme taga ja kuue sees olnud mitte 130-aastased kogenud taadid  (just nii vanad väitsid end mõned olevat), vaid hoopis väikesed poisid.

Üks punt jõuluvanasid leidis, et hangunud purskkaev on vahva liuväli, ja seal nad siis ümber suudlevate tudengite tiirutasidki, käes plakat «Kogu võim jõuluvanadele!».

Kui nendega lähemalt rääkisin, selgus, et nad on pärit Põhja-Lätist Koiva jõe kaldalt Sigulda lähedalt. Selle tõenduseks demonstreeris üks neist oma puusal rippuvaid puust jalutuskeppe, ühel kõveram pea kui teisel. Teine aga leidis paunast väikese purgi mett ning kinkis selle salmi küsimata niisama ära.

Täna pidasid jõuluvanad Lõunakeskuse liuväljal maha ka väikese olümpia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles