Rakvere teater toob veebruaris Tartusse kolm etendust

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna alanud veebruaris toob Rakvere teater Tartusse kolm omapärast ja kiidusõnu teeninud lavastust, millest üks pakub erilist elamust lastele.

8. veebruaril kell 12 etendub Vanemuise väikeses majas muusikaline teatriseiklus «Buratino». Nimiosas on Imre Õunapuu. Papa Carlot kehastab näitleja, kes 1978. aastal mängis ise Noorsooteatris kuulsat puupoissi – Lauri Nebel.

Samal päeval kell 19 tuleb Vanemuise väikeses majas lavale Maksim Gorki «Põhjas» uusversioon, mis on sündinud Soome külalislavastaja Jussi Sorjaneni käe all.

Teatrikriitik Inna Grünfeldt on leidnud, et lavastusel on suur potentsiaal kõnetada noori inimesi. Osades Natali Lohk, Madis Mäeorg, Kaili Närep, Anneli Rahkema, Peeter Rästas, Eduard Salmistu, Toomas Suuman ja Tarmo Tagamets.

19. veebruaril saab Sadamateatris näha praeguse vanemuislase Andres Noormetsa lavastatuna Anton Tšehhovi «3 õe» tänapäeva toodud versiooni. Noormets pälvis selle eest 2014. aasta parima lavastaja auhinna.

Mängivad Marin Mägi-Efert, Anneli Rahkema, Saara Kadak, Helgi Annast, Natali Lohk, Margus Grosnõi, Volli Käro, Peeter Rästas, Meelis Rämmeld, Toomas Suuman, Tarmo Tagamets ja Imre Õunapuu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles