Fotod: Tartumaal hukkus liinibussi ja sõiduauto kokkupõrkes inimene, kolm said vigastada

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartumaal hukkus täna hommikul auto ja bussi kokkupõrkes sõidukijuht, kes esialgsetel andmetel ei kasutanud turvavööd.

Alatskivi vallas Aovere-Kallaste-Omedu tee 27. kilomeetril juhtunud liiklusõnnetusest teatati häirekeskusele kella 7.20 paiku.

Esialgsetel andmetel kaotas Kallaste suunas liikunud 66-aastane Boriss libedal teel kontrolli oma sõiduauto Opel Astra üle ning kaldus vastassuunavööndisse, kus põrkas kokku vastu liikunud liinibussiga Iveco Thesi, mida juhtis 61-aastane Nikolai.

Kokkupõrkes sai surmavaid vigastusi Opel Astrat juhtinud Boriss. Esialgsetel andmetel ei kasutanud autojuht turvavööd ning sellest tulenevalt võisid tema vigastused olla ka sedavõrd rasked. Opeli kõrvalistmel sõitis kaasa hukkunu poeg, 34-aastane Sergei, kes sai viga ning kiirabi toimetas ta haiglasse. Liinibussis viibinud 65-aastane Tiiu toimetati Tartu Ülikooli kliinikumi.

Õnnetuspaigal olid teeolud väga libedad, sõiduteed kattis must jää ning puhus tugev külgtuul. Politsei selgitas, et mõlema avariis osalenud sõiduki rehvid vastasid nõuetele. Bussijuht oli kaine, autojuhi kainus selgitatakse ekspertiisi käigus.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Künter Pedosk sõnas, et kuigi selle õnnetuse asjaolud on veel selgitamisel, vähendatakse kinnitatud turvavööga oluliselt riski õnnetusse sattudes raskemateks vigastusteks. «Paneme inimestele tugevalt südamele, et nad enda ohutuse igakülgseks tagamiseks sõitu minnes igal juhul turvavöö kinnitataks ning seda olenemata, kas ees on lühem või pikem teekond, kas sõidetakse autos või bussis, ees- või tagaistmel,» rõhutas operatiivjuht.

Selle liiklusõnnetuse kõigi asjaolude väljaselgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust. Lõuna prefektuuri valvepressiesindaja tõdes, et piirkonnas on praegu palju liiklusõnnetusi.

Maanteeamet hoiatas, et varahommikul on sõiduolud riigiteedel muutlikud, temperatuurid on plusspoolel, kuid kohati esineb libedust, eriti ettevaatlik tuleb olla metsavahelistel teelõikudel.

Teekatted on märjad või soolamärjad. Puhanguti puhuvad tugevad tuuleiilid Saartel, läänerannikul, Ida- ja Lõuna-Eestis. Teedele võib olla langenud puid või oksarisu.

Maanteeamet tuletas sõidukijuhtidele talvistes teeoludes liiklemisel meelde vältida möödasõite. Muutlike ilmaolude korral tuleb olla eriti ettevaatlik, sest ka lühikese distantsi korral võivad teeolud oluliselt erineda.

Copy
Tagasi üles