Tartu soovib õnne Soomele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soome Vabariigi 93. aastapäeva tähistatakse Tartus hulga sündmustega, mis kulmineeruvad aktusega Tartu Ülikooli aulas sel pühapäeval kell 12.


Soome instituudi kultuurisekretär Järvi Lipasti ütles, et Soome iseseisvuspäev ei ole ainuüksi Tartus elavate soomlaste pidu, vaid see on pidu eestlastelegi, kellele Soome midagi tähendab. Aktusel peab kõne Eesti kauaaegne sõber, ajalooprofessor Seppo Zetterberg.

Kontserdi annavad akordionistid Kaisa Kujanpää ja Kulno Malva. Professor Zetterbergi sõnul on eestlaste ja soomlaste ajaloos palju ühisjooni ning seetõttu läheb soomlastele väga korda, kui eestlased neid meeles peavad. «Soomlased elasid ju väga kaasa sellele, kui eestlased 20 aastat tagasi oma iseseisvuse taastasid,» sõnas ta.

Tartu linn austab Soome iseseisvust päris õigel päeval, 6. detsembril kell 14.03 raekoja kellamänguga. 6. detsembril peab soome instituudis teatriteaduse loengu ja avab näituse professor Annette Arlander ning Oskar Lutsu majamuuseumis loeb Anni Swanni lasteraamatut «Olli elukool» ette kirjanik Mika Keränen.

Tartu kõrgema kunstikooli raamatukogus avatakse näitus Soome kauneimatest raamatutest. Eesti- ja soomekeelne kauneimate jõululaulude ühislaulmine tuleb Jaani kirikus 8. detsembril.


Soome iseseisvuspäev

• Soome Vabariigi 93. aastapäeva tähistatakse Tartu Ülikooli aulas aktusega
5. detsembril kell 12. Peokõne peab ajalooprofessor Seppo Zetterberg.

• Iseseisvuspäeva pidu algab kell 20 saksa kultuuri instituudis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles