Leidub häid ja halbu jõuluvanasid

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluvana Ärni tegi eile Pärnus ettevalmistusi kümnendaks ülemaaliseks
konverentsiks, mida peetakse eeloleval nädalavahetusel Tartus.
Jõuluvana Ärni tegi eile Pärnus ettevalmistusi kümnendaks ülemaaliseks konverentsiks, mida peetakse eeloleval nädalavahetusel Tartus. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Jõuluvana Ärni küsitlemine paistis algul lörri minevat. Sest telefoni võttis kõigepealt kogemata vastu pärnakas Mart Tõnismäe, kuid et Ärni oli juhuslikult tema telefoni lähedal, siis saigi intervjuu õnneks tehtud.



Kuuldavasti olete üks agaramaid jõuluvanade konverentsidel käijaid ja lausa üks selle algatajaid. Milleks on tarvis ülemaalisi jõuluvanade konverentse?

Loomulikult on jõulutaate olnud iidsetest aegadest niimoodi, et neil on naabrimehe kõnnak ja sussid või vanaisa hääl.

Aga on ka jõulutaate, kes esinevad suuremateski kohtades kui kellegi kodu, ja need taadid peavad olema koolitatud ja hea esinemisoskusega.

Jõulutaatide koolitamiseks, nende fantaasiamaailma laiendamiseks, kostüümist, eetikast ja paljust muust rääkimiseks saigi välja mõeldud konverents.

Milline on hea jõuluvana?

Hea jõuluvana on lahke, muhe ja huumorimeelne. Ta kuulab last, märkab lapse silmasära ja annab kinke, aga samal ajal kandub tema muhedus ka täiskasvanutele. Nii et tema humoorikas jutt on mõistetav lapsele üheti ja emale-isale teisiti.

Millised on halva jõuluvana kõige silma- ja kõrvatorkavamad omadused?

Halb jõuluvana on karm ja pealetükkiv. Ta kärgib ja käsutab, et nüüd tuled sina sealt siia ja loed mulle kohe luuletust! Ja ta on kammimata, kole ja säratu.

Eeloleva konverentsi kavas on ka jõuluvanade talimängud Tartus Lõunakeskuses ning sealhulgas jääkeeglimatš linnaisade ja jõuluvanade võistkonna vahel. Milliseks prognoosite tulemust?

Tulemus on muhe ja sõbralik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles