Miks on muinasjutuvestjate seas nii palju poliitikuid?

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aile Parmsoo
«Jõululinn Tartu» 
projektijuht
Aile Parmsoo «Jõululinn Tartu» projektijuht Foto: TPM

24. detsembrini jutustatakse raeplatsil iga päev kell 18 advendikalendri akende avamisel üks muinasjutt, seda teevad tuntud tartlased. Miks on lugejate hulgas nii palju poliitikuid?


Vastab «Jõululinn Tartu» projektijuht Aile Parmsoo

Ma isegi ei oska öelda. Nemad olid nagu kõige varmamad. Sai tehtud teistele ka ettepanekuid, aga mõned inimesed loobusid. Ja kui me juba ühele poliitikule lubasime, siis andsime ka teisele sõna. Tegelikult see ei olnud üldse nii mõeldud.

Kukkus lihtsalt nii välja?

Jah.

Mille järgi lugejaid valiti?

Meil oli see nimekiri üsna pikk, aga osa ütles lihtsalt ära. Kas neil ei olnud aega sellega tegeleda või nad arvasid, et  ei oska seda teha nii, et tahaks avalikkuse ette tulla.

Kui paljude nimede hulgast valik tehti?

Ei oska täpselt öelda. Ausalt öeldes ei tulnud alguses kõikide nimede peale. Kui me hakkasime mõtlema linna tuntud asutustele, siis eelkõige mõtlesime haridusasutustele, mitte tootmisettevõtete peale. Mingit suurt valimist ei olnudki. Kui ring oli täis, siis me enam ei pakkunud kedagi juurde.

Kes valisid?

Nii me ei valinudki. Saatsime kirju laiali ja kui tuli positiivne vastus, siis olime sellega rahul. Meil polnud selleks väga aegagi, et hakata sõeluma.

Kuidas te ise rahul olete?

No kui võtame avaliku elu tegelased või, nagu teie nimetate, poliitikud, siis nemad on esiteks märksa julgemad rahva ette tulema. Teiseks on see kõik heategevus. Võib-olla me kunagi läheme seda teed, et kasutame ainult professionaale. Praegu oli see projekt nii uus, me ei saanud kõike seda teoks teha, mis alguses plaanis oli.

Mis alguses plaanis oli?

Üks variant oleks ainult näitlejaid kasutada.

Miks see ära langes?

See oleks meile kulukam olnud, ja midagi võib järgmiseks aastaks ka jätta. Ma ütlen veel kord, et kui meie hakkasime nimekirja kokku panema, siis meil ei olnud sellist eesmärki. Ma saan aru küll, et praegu on valimised juba märksa lähemal kui siis. Aga me tahtsime kasutada linna tuntud inimesi. Ja kui on tegu ministritega, siis nad on lihtsalt Tartust pärit.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles