Puhja volikogu nõuab vallalt kokkuhoidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Puhja vallavolikogu kiitis heaks volikogu esimehe Tõnu Halliku eelnõu, mis nõuab vallavalitsuselt kokkuhoiumeetmeid.


Halliku sõnul nõuab volikogu vallajuhtidelt säästukava seetõttu, et omavalitsuse eelarve maht on kukkunud tagasi peaaegu 2006. aasta tasemele. Ühes sellega on tublisti vähendatud majanduskulusid. Siiski püsib aga vallavalitsuse töötajate palk sama ning ka ametnike arv on sama mis masueelsel ajal.

Nii otsustaski volikogu määrata vallavalitsusele ülesande, et teha kindlaks ametnike tegevusalad ja vastutus ning määrata personali vajadus tulevaks aastaks. Vallavalitsusel on selleks aega 15. jaanuarini.

«Meie ametnikud on kahtlemata kompetentsed, kuid pärast maareformi lõppu ja masu algust on vallavalitsuse töötajate töökoormus kindlasti langenud,» leidis Hallik.

Samuti soovib volikogu esimees vaadata üle ametnike palgad. Kuni tänavu kevadeni oli näiteks nõuniku ametikohal töötava spetsialisti kuupalgaks 17 600 krooni. Eelarve vähenemisega otsustati vähendada kõigi palku 10 protsenti kuni aasta lõpuni. Uuest aastast ametnike palk taastub.

Kokku hoida oleks Halliku kinnitusel tarvis eelkõige selleks, et täita omavalitsusele seadustega pandud ülesandeid ning olla vajaduse korral võimeline maksma ka omaosalust mõnes Euroopa Liidu rahastatavas projektis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles