Kas Annelinna spordimaja kummitab projektiviga?

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiljuti Annelinna spordimajja võistlusi vaatama minnes sain kahelt naisterahvalt peapesu: kas ma ei oska lugeda? Nimelt ümbritseb saale igalt poolt jook­surada, seinal aga seisab silt «välisjalatsites jooksu­rajale astumine keelatud». Aga just seda ma parasjagu tegin. Vabandust, lugeda oskan, aga lennata mitte. Kuidas pääseb inimene ilma jooksurajale astumata tribüünile?


Vastab sihtasutuse Tartu Sport juhatuse liige Eve Lill:

Jah, selline kord meil tõepoolest on, et välisjalatsitega jooksurajale minna ei tohi. Välja arvatud juhul, kui on tellitud pealtvaatajatega üritus. Siis jätame ära treeningud ning hiljem on korraldatud ka koristamine.

Peamiselt on aga jooksurada mõeldud sportlikuks tegevuseks. Poriste jalgadega mööda rada kõndijad on meile tõsine probleem, sest nad häirivad jooksuraja kasutamist treeninguteks.

Äkki on spordihoone hoopis valesti projekteeritud?

Ei, seda ma ei arva. Maja on ehitatud eelkõige sportlaste jaoks ja kõige vähem tahame häirida neid. Pealtvaatajad peavad ka kuidagi ära mahtuma, kuid neil tuleb arvestada treenijatega.

Jooksuraja kasutamine muutub üha populaarsemaks. Päeva jooksul treenib seal vähemalt 200-300 inimest.

Mida annaks teha, et olukord paraneks?

Üks võimalus on võtta jooksuraja ees lihtsalt saapad jalast. Paljudes Eesti spordihoonetes tuleb kõndida sokkides või sisejalatsites, selles pole midagi erakordset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles