Tartu sillaspetsialist läheb pensionile poole aasta palgaga

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein-Matti Laarmaa
Rein-Matti Laarmaa Foto: TPM

Tosin aastat Tartu linnavalitsuses töötanud ja selle aja jooksul nii Turusilla kui Vabadussilla ehitamise sujumise eest vastutanud Rein-Matti Laarmaa läheb aasta lõpus pensionile, saades tööandjalt lahkumishüvitiseks kolme kuu palga ja teist sama palju preemiaks pikaajalise hea töö eest.


Eile otsustas linn eraldada lahkumishüvitiseks raha reservfondist: 50 220 krooni hüvitist, 7200 krooni puhkusekompensatsiooni ja et maksta tuleb ka maksud, teeb see kokku 77 172 krooni.

Selle summa väljamaksmist näeb ette linnavalitsuse palgajuhend. Abilinnapea Margus Hanson ja linnapea Urmas Kruuse põhjendasid raha võtmist reservfondist asjaoluga, et Laarmaa lahkumine ei olnud tänavust eelarvet koostades teada ja volikogu ei ole palgafondi kinnitades varu ette näinud.

Ühekordse preemia, veel 50 220 krooni, maksab linnamajanduse osakond selle juhataja Rein Haagi selgitusel kokku hoitud raha arvelt, kokkuhoid on tulnud haiguspäevadest ja ametikohtade täitmata jätmisest.

Teedeinsener Laarmaa on Tartu linnavalitsuses töötanud 12 aastat, enne seda oli ta Viljandi maakohtu haldusdirektor. Tartusse tuli ta siis, kui tema abikaasast Lea Laarmaast sai riigikohtunik.

Laarmaa ütles oma lahkumise kohta, et on juba kolm aastat pensioniealine. Kiiktooli jalga kõlgutama ta jääda ei kavatse, vaid mõtleb teenida pensionilisa ehitusjärelevalvet tehes.

Haak muretses, et mine tea, kas lähinädalail välja kuulutatava konkursiga õnnestubki saada järgmine ametimees ehitusjärelevalve litsentsiga. Ta ütles aga, et Idaringtee ehituse ettevalmistamise tõttu tuleb sel ametikohal tohutu tamp. «Me ei saa soliidsele vanemale härrasmehele seda peale panna,» lausus Haak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles