Napsise peaga avarii teinud rekkamees istub arestimajas

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arestimaja. Pilt on illustratiivne.
Arestimaja. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Kohus määras Põlvamaal joobespäi veoautot juhtinud ning avarii teinud mehele karistuseks viis ööpäeva aresti.


Lõuna prefektuuri kinnitusel  juhtus 28. novembril kella 17.25 ajal liiklusõnnetus Põlvamaal Värska vallas Põlva-Petseri maantee 17. kilomeetril, kus veoauto MB, mida juhtis 42-aastane mees, sõitis tagant otsa tee ääres seisnud haagisega veoautole Iveco. Auto ja haagis said tehnilisi vigastusi.

Liiklusõnnetuse põhjustanud juht keeldus võimaliku alkoholijoobe kontrollist kohapeal ning ta toimetati Põlva Haiglasse, kus vereproovi näidu järgi tuvastati alkoholijoove.

Liiklusõnnetuse põhjustaja toimetati esialgu politsei arestimajja kainenemisele ning 30. novembril määrati Põlva kohtumajas talle karistuseks viis ööpäeva aresti.

Põlva politseijaoskonna liikluspolitseinik Toomas Lihtmaa märkis pressiesindaja vahendusel, et veoauto puhul on tegemist niigi suurema ohu allikaga. «Kui seda juhib alkoholijoobes isik, kes ei suuda suurt veokit valitseda, võivad tagajärjed olla väga rasked» nentis Lihtmaa.

Juhi selline käitumine on politseiniku hinnangul eriti taunimisväärne ja õiguskaitseorganid suhtuvad taolistesse rikkumistesse äärmiselt tõsiselt.

Lihtmaa tuletab ka kõigile teistele sõidukijuhtidele meelde, et talvistes teeoludes peab juht kiiruse valikul arvestama sellega, et ta suudaks sõiduki vajaduse korral õigel ajal pidama saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles