Salva/Rock täitis eesmärgi - koduetapil neli võitu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salva/Rocki võistkond.
Salva/Rocki võistkond. Foto: TÜ ASK

Euroopa noorte korvpalliliiga (EYBL) eliitdivisjoni etapp 1995.a ja hiljem (U16) sündinud poistele möödudus koduvõistkonnale Salva/Rock edukalt – kaheksa osalenud võistkonna seas saavutati teine koht, viiest mängust saadi neli võitu.

Just niipalju võite koduetapilt oli võistkonnale eesmärgiks seadnud ka peatreener Olari Narits.
 
Pealtnäha lihtsamad võidud jäid etapi avapäevale, mil 78:51 alistati Poola meister MKS Novum Bydgoszcz ning tulemusega 79:50 avaetapil üllatuslikult nõrgalt esinenud S.Marciulionis BA Leedust.

Turniiri teiseks päevaks olid võistkonnad üksteist juba paremini tundma õppinud ning oma mängu pealesurumine muutus järjest keerulisemaks. Juba laupäevane esimene mäng oli tartlaste jaoks hoopis pingelisem, kui eelnevad kohtumised. WKK Wroclaw surus enamuse mänguajast ülevälja pressinguga ning samuti tabas rünnakul väga hästi kaugviskeid, mistõttu oli Salva/Rock vahepeal koguni 7-punktilises kaotusseisus. 

Siiski õnnestus mängu viimase veerandi keskpaigaks koduvõistkonnal saavutada justkui turvaline 13-punktiline eduseis, kuid vastased suutsid selle viimaseks minutiks taas 1-punktiliseks vähendada. Kõik lõppes tartlastele siiski õnnelikult – kolmas võit tulemusega 82:79.


Laupäeva õhtuses mängus läksid sisuliselt etapi esikohta otsustavas mängus vastamisi kaks seni kaotuseta meeskonda – Eesti meister Salva/Rock ning Ukraina meister BC Donetsk. Selles mängus olid domineerivamaks pooleks ukrainlased ning kuigi Eesti poistel õnnestus veel teiselgi veerandil korraks juhtima minna, hoidis mitmekesisemalt korvideni jõudnud Donetsk edaspidi umbes 10-punktilist eduseisu ning võitis kohtumise 74:63 ning sellega ka Tartu etapi.

Nagu pühapäeval selgus jäidki Ukrainlased turniiril kaotuseta ning juhivad pärast esimest mängudevooru ka kogu liigatabelit kõigi eliitdivisjonis osaleva 16 võistkonna seas.


Pühapäeval oli Salva/Rock vastamisi Valgevene tänapäeva tuntuima klubiga BC Minsk 2006. Ka see mäng sujus pidevas tasavägises heitluses, milles tartlased sutsid küll enamuse mänguajast initsiatiivi hoida. Valgevenelaste poolt esimestest minutitest ülesseatud maa-ala kaitse tegi mängu korvidevaeseks – 49:46 võit Salva/Rock’ile – kokku seega viiest mängust neli võitu.


Salva/Rock mängib EYBL’is järgmises koosseisus: Gert Lõhmus, Keit Türk, Sai¬mon Sutt, Daniel Akkel, Eerik Parvits, Karl Sobak, Marko Naaris, Risto Häelme, Sten Lillemägi, Kaarel Sõrmus, Tamar Taska, treenerid Olari Narits ja Tarmo Kikerpill. Tartlaste efektiivsemaks mängijaks turniiril oli 193 cm pikkune ääremängija Saimon Sutt, kes valiti ka etapi all-star viisikusse.
Kokku osaleb EYBL eliitdivisjonis 16 meeskonda, kõigil võistkondadel on tänaseks 5 mängu peetud ning Salva/Rock asub turniiritabelis 4.kohal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles