Agulimajad teevad uutele ruumi

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikk 68 ja Pikk 70 puumaja asemele kavandavad omanikud viiekorruselist hoonet, mille alumistel korrustel oleksid äripinnad, ülemistel kuni 24 korterit.
Pikk 68 ja Pikk 70 puumaja asemele kavandavad omanikud viiekorruselist hoonet, mille alumistel korrustel oleksid äripinnad, ülemistel kuni 24 korterit. Foto: Margus Ansu

Pärmivabriku piirkonnas peavad mitmed krundiomanikud uute korrusmajade plaani, kuid kas ettevalmistused käivad ehitama hakkamiseks või krundimüügi hõlbustamiseks, on iseküsimus.


Nii näiteks on Pikk 68 ja Pikk 70 krundile kaalumisel viiekorruseline kortermaja-ärihoone. Umbes 2500-ruutmeetrisele alale, kus praegu on kaks puumajadega kinnistut, tahaks BVL Kapital koos eraisik Urve Parmastoga maapinnast kuni 17 meetri kõrgust ja 24 korteriga maja, mille esimesel kahel korrusel võiksid olla äripinnad – bürood, poed, toitlustus- või teenindusasutused.

Krunt müügis

Tartu linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna juhataja Urmas Ahven nimetas mõnevõrra problemaatiliseks tendentsi, kus iga väiksematki maatükki tahetakse maksimaalselt täis ehitada.

Kõnealune maatükk on sotsialismiaja kortermajade ja endise haiglakompleksi vahel ning võimalikud ehitusmahud on tema sõnul otseselt seotud parkimisvõimaluste loomisega nii, et ruumi jääks ka haljasalale.

Planeeringu algatamise eelnõu kiitis linnavalitsus heaks eelmisel nädalal, selle peab kinnitama veel linnavolikogu.

BVL Kapitali juhatuse liige Eero Soosaar ei teinud saladust, et krunt on ka müügis.

Niisiis ei tarvitse esimene eesmärk olla hoone ehitamine, planeerimistegevus võiks aidata kaasa krundi müügile.

BVL Kapital on ka kõrval oleva pärmivabriku kompleksi omanik. Sellegi arendus on seisma pandud.

Perearstikeskus ja apteek

Soosaar tõdes, et tühjalt seisvaid pindu on Tartus piisavalt, ei ole mõtet juurde ehitada, kuni pole kindlat huvilist, kelle vajadustest lähtuvalt neid ehitada.

Pärmivabriku kompleks on ka müüki pandud ja selle hinnaks on nimetatud 35 miljonit krooni.

Teisel pool pärmivabrikut, Pärna-Pika ristil asuva endise puust kauplusehoonega Pikk 56 krundi ostis hiljaaegu Uus Apteek OÜ ja peab plaani rajada sinna ärihoone, kus oleks apteek ja perearstikeskus.

Urmas Ahven ütles, et omanik küsib ehitusõigust 397-ruutmeetrisele krundile viiekorruselise hoone rajamiseks, kuid olukorras, kus Pärna 2 kortermaja akendeni jääb napilt kaheksa meetrit, pidas Ahven sellist hoonestusmahtu paljuks.

Uus Apteek OÜ juhatuse liige Kalle Kurvits ütles, et tegelikult peavad nemadki reaalseks kolmekorruselist maja, seda enam, et mõelda tuleb ka sellele, kuhu mahutada parkimiskohad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles