Kliinikumis avanes õienäitus

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva loodusfotograafi Enn Lumeti fotonäitus «Kodukandi õied»  TÜ kliinikumis.
Elva loodusfotograafi Enn Lumeti fotonäitus «Kodukandi õied» TÜ kliinikumis. Foto: Sille Annuk

Tartu Ülikooli Kliinikumi peamaja suurte akende kõrval asuv hele sein on õitest värviline. Seal näeb Elva fotograafi Enn Lumeti lillepilte, mis annavad õuest vastu vaatavale külmale ja lumisele ilmale sooja ning jõulise vastukaalu.


Silmapaistvaks teeb väljapaneku see, et pildid on võetud nõukogude aja fotokaameraga Zenit-E.

«See on ju udustest võtetest kohe näha, et moodsa digiteh-nikaga pole siin miskit pistmist,» ütles 75-aastane Enn Lumet ise oma töödele kommentaariks. Kaamera, millega ta looduses käib, kinkis talle vend sünnipäevaks siis, kui ta oli alles noor mees, ja see oli 1970. aastate algul.

«Vahel küll mõtlen digi­­kaamera peale, aga seni pole ma seda muretsenud. Võib-olla jõuan veel,» märkis ta ja jäi nõusse arvamusega, et just see väike ebateravus annabki fotodele omapärase looritatuse ja võlu.

Näitus kannab pealkirja «Kodukandi õied lähivaates». Piltidel on pukspuu, pihlakas, sarapuu, koerapöörirohi, aed-jänesekapsas, põdrakanep, kartul, valge iminõges ning paljude teistegi taimede ja puude õied.

Näituse sissejuhatavas tekstis tänab Enn Lumet abi eest nii Elva keskkooli endist bioloogiaõpetajat Ruth Martsood kui Elva kunstnikku Merike Ambret, samuti Tartu Ülikooli Kliinikumi arste, eriti onkolooge, kelle kirurginoa all on ta oma elus olnud kaks korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles