Advendituli on Tartus süttinud

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu raekoja platsil süüdati esimene advendiküünal. Esinesid Tartu koolide laulukoorid ja Janika tantsijad.
Tartu raekoja platsil süüdati esimene advendiküünal. Esinesid Tartu koolide laulukoorid ja Janika tantsijad. Foto: Sille Annuk / Postimees

Täna pärastlõunal juba enne kella nelja oli Tartu raeplats rahvast murdu täis.

Raekoja ees seisis Tartu kaheteistkümnest mudilaskoorist koosnev lastevägi, raekoja ülemise korruse akendest küünitasid välja pasunad ning esinemisjärge ootasid võimlemisklubi Janika noored võimlejad.

Kui Tartu linnapea Urmas Kruuse ja Tartumaa praost Joel Luhamets täpselt kell neli esimese advendiküünla läitsid, süttisid tuled ka suurel kuusel ja raeplatsi kohal.

Ilm oli päris külm, näpistas ninast ja näpuotstest ning taevast pudises krae vahele lumepuru. Sel tulede süttimise hetkel mõtles aga nii mõnigi platsile tulnu küllap mitte ainult iseenda, vaid just sõprade ja lähedaste peale. Selle peale, et suure rõõmu ja valguse ootamise kõrval tuleb märgata ka muret, kurbust ja valu ning aidata seal, kus iganes aidata saab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles