Laval käis armutu tantsulahing

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuise kontserdimajas toimus 10. rahvusvaheline tantsufestival Battle of EST (pildil võitja Phase T, Prantsusmaalt pärit vanameistrid).
Vanemuise kontserdimajas toimus 10. rahvusvaheline tantsufestival Battle of EST (pildil võitja Phase T, Prantsusmaalt pärit vanameistrid). Foto: Sille Annuk / Postimees

Hästi tantsitud breik ei jäta kedagi külmaks. Võid ju sellest mitte hoolida, aga kui näed lähedalt trikke, mis tunduvad eiravat nii füüsikaseadusi kui inimvõimete piire ja kehaasendeid, mis joogaõpetaja uhkeks teeksid, siis veab vähemalt hetkeks suu ammuli ja silmad pärani.

Vanemuise kontserdisaalis nägi laupäeval Eesti tänavatantsu suursündmusel «Battle of EST» kõike seda ja rohkemgi veel. Musklijõud pole aga kõige olulisem, sest tantsulahingutes hindavad kohtunikud ka originaalsust ja emotsiooni. Ettearvatult kuulutati võitjaks Phase T, Prantsusmaalt pärit vanameistrid, kes on tegutsenud üle kümne aasta ja siiani maailma paremikus.

Rahvusvahelist nimekirja täiendasid lähinaabrid Lätist ja Soomest, kohal olid võistkonnad ka Venemaalt ja USAst. Kohtunikepingil istusid tantsijad Taanist, Saksamaalt ja Hollandist. Loomulikult olid esindatud ka eestlased, teiste seas Phenomenon, Old Friends Crew ja Easy Legs Crew.

Puudulikuga võiks hinnata üritusel vaid üht – publikuni jõudvat emotsiooni. Korraldajatest saab muidugi aru, saali oli vaja mahutada suur hulk rahvast ja et kõik toimuvat näeksid, siis on lava kõige parem variant.

Pehmel toolil teatrisaalis istudes jääb publik aga siiski kõigest kaugeks pealtvaatajaks, kes ei tunne higilõhna ega pea mõne juhusliku jalaga pihtasaamist kartma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles