Kunstnikepaar tutvustab huvilistele India kokakunsti

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mariliin Kindsiko jalutas koos abikaasa Udega möödunud suvel Emajõe ääres.
Mariliin Kindsiko jalutas koos abikaasa Udega möödunud suvel Emajõe ääres. Foto: Kalev Saar

Portselanimaalija Mariliin Kindsiko ja tema abikaasa, Indiast pärit skulptor Udeya Vir Singh ehk Ude on võtnud nõuks õpetada huvilisi valmistama lihtsaid ja koduseid India taimetoite Eesti toorainest.

«Kokkama õpetab Ude. Õpime rullima maitsvat lameleiba, teeme kaks lihtsat karrit ja räägime vürtsidest,» selgitas Mariliin Kindsiko. «Kõrvale keedame maitsvat tšaid.»

Juttu tuleb ka India söömistavadest. Kindsiko sõnul usutakse seal, et sõrmeotste limpsimisest algab seedeprotsess. Sõrmedega söömise juures on seegi hea, et nõnda ei pista inimene kunagi liiga kuuma või külma toitu suhu. «Otse loomulikult pestakse käed enne hoolikalt ja mitte kunagi ei süüa vasaku käega,» lisas ta.

Kunstnikepaari juurde pääsevad kokkama ainult need, kes on enda tulekust varem teada andnud. Esimene paaritunnine õpiköök üliõpilasseltsis Raimla (Veski 42, Tartu) toimub 30. jaanuaril kell 12. Järgmised soovijad saavad end kirja panna 6. veebruariks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles