Pühajärvel toimub esimene tõukekelgumaraton

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõukekelgumaratoonarid.
Tõukekelgumaratoonarid. Foto: Imre Arro

13. veebruaril toimub Otepääl esimene tõukekelkude matkamaraton. Võistlus peetakse Pühajärve jääle rajatud 10 kilomeetri pikkusel uisu- ja tõukekelgurajal. Start ja finiš on Pühajärve rannas.

Distantsid on 10 ja 20 kilomeetrit, võisteldakse kahes kategoorias: täiskasvanud (alates 17 eluaastast) ja koolinoored vanuses 10–16 aastat.  Imre Arro maratoni korraldavast Loodusturismi osaühingust märkis, et starti võib tulla ka oma Soome kelgu või tõukekelguga. Kellel isiklik kelk puudub, saab selle kohapeal laenutada. «Võistluse eesmärk on taaselustada tõukekelgutamise traditsioon ja panna alus uuele talvisele üritusele Otepää turismipiirkonnas,» rääkis Imre Arro.

Otepää vallavanem Kalev Laul lisas, et Pühajärve matkamaraton on pühendatud Otepää 900 aasta juubelile.  «Jaanuaris sai koostöös Loodusturism.ee-ga Pühajärvele sisse lükatud 10 kilomeetri pikkune uisu- ja tõukekelgurada. Siit edasi sündiski idee korraldada Otepää juubeliaasta auks Pühajärvel tõukekelgumaraton,» selgitas Kalev Laul.

Ajakava:

11.00 Pühajärve 20 km tõukekelguraja ühisstart täiskasvanutele ja noortele alates 17 eluaastast.

13.00 Pühajärve 10 km tõukekelguraja ühisstart täiskasvanutele ja 10–16-aastastele koolinoortele.

Osalustasu eelregistreerimisel isikliku tõukekelguga on 5 eurot, kohapeal 10 eurot.

Osalustasu eelregistreerimisel koos tõukekelgu laenutamisega on 10 eurot, kohapeal 15 eurot.

Jalatsite jäätalla laenutus eelregistreerimisel 3 eurot /paar, kohapeal 5 eurot /paar.

Võistluse korraldajal on õigus teha programmis muudatusi ja vajaduse korral viia matkamaraton läbi Pühajärve-Kääriku kergliiklusteel kinnisõtkutud lumerajal või äärmisel juhul kogu võistlus ära jätta. Lõplik otsus ärajätmise või lühendamise kohta tehakse hiljemalt 11. veebruari keskpäeval. Võistluse ärajätmisest teavitatakse osalejaid massiteabevahendite kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles