Suri vaimulik ja teoloog Urmas Petti

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Petti.
Urmas Petti. Foto: Tartu Ülikool

Kolmapäeval suri pärast rasket haigust EELK Tartu ülikooli - Jaani koguduse õpetaja ja Tartu ülikooli usuteaduskonna kirikuloo dotsent Urmas Petti.
 

Kauaaegne kolleeg, usuteaduskonna kirikuloo professor Riho Altnurme meenutas mullu septembris 50-aastaseks saanud Urmas Pettit kui heas mõttes teravmeelset inimest, kes suutis ka kõige raskemad probleemid lihtsaks mõelda.

«Ta oli selline õppejõud, kes suutis tudengitele asjad lihtsaks ja selgeks teha, ning tema loengud olid alati väga kaasahaaravad,» meenutas Altnurme.

«Kuid minule jäid temast eriti meelde tema ajalehekolumnid, kus ta suutis teravmeelselt kokku võtta asja tuuma, suutis ka pisiasjad viia üldisesse, laiemasse konteksti, nii et sa võisid lõpuks saada asjadest hoopis teisti aru, kui olid alguses mõelnud,» lisas Altnurme.

Usuteaduskonna juhataja professor Tõnu Lehtsaar: «Mina kohtasin noore õppejõuna Urmas Pettit siis, kui ta õppis usuteadust teisel kursusel. Edaspidi said meist kolleegid. Olen juhtinud usuteaduskonda reformide ja üleminekuperioodidel. Urmas oma avatuse ja paindlikkusega on olnud alati suureks toeks.

Meeldiv on kuulda, kuidas ka ammu lõpetanud üliõpilased meenutavad Urmase loengute sisukust ja kõrget taset. Eruditsioon, analüüsivõime ja huumorimeel on märksõnad, mis minu jaoks kõige paremini Urmast iseloomustama jäävad.»

Tallinnas sündinud Urmas Petti sai teoloogiadoktori kraadi 1999. aastal Baseli ülikoolist, Tartu ülikooli usuteaduskonda oli ta tööle asunud juba kolm aastat varem.

2000. aasta jaanuaris ordineeriti Urmas Petti diakoniks ja 2001. aasta augustis õpetajaks, samal aastal sai ta ka Tartu ülikooli - Jaani koguduse hingekarjaseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles