Elvasse erihoolekandekeskust ei rajata

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esialgsete plaanide kohaselt pidanuks Elva erihoolekandekeskus ehitatama Betooni 4 krundile. Nüüd on kindel, et sinna see ei tule.
Esialgsete plaanide kohaselt pidanuks Elva erihoolekandekeskus ehitatama Betooni 4 krundile. Nüüd on kindel, et sinna see ei tule. Foto: Margus Ansu

Täna jõudsid lõpule läbirääkimised Elva linnavalitsuse ja AS Lõuna-Eesti Hooldekeskuse vahel erihoolekandeasutuse rajamise üle. Läbirääkimiste käigus jõuti ühisele otsusele, et Elvasse erihoolekandekeskust ei rajata.

Lõuna-Eesti hooldekeskus pöördus Elva linnavalitsuse poole mullu 12. oktoobril kirjaga, kus sooviti sotsiaalhoolekandekeskuse arendamiseks Elva linna toetust ja selle tarbeks sobiliku maa-ala müüki või hoonestusõiguse seadmist.

Novembri ja detsembri jooksul toimusid arutelud erihoolekandekeskuse rajamise võimaluse üle  linnavalitsuses, sotsiaal- ja tervishoiukomisjonis, koalitsioonis ning kahel volikogu istungil.

Aruteludele ja kogutud teabele tuginedes otsustati läbirääkimised poolte vahel lõpetada.

Elva linnapea Eva Kams rääkis Tartu Postimehele, et linn jõudis arusaamisele, et hoolekandekeskus ei suuda pakkuda sellist väljundit, millest Elva linn rohkem võidaks kui kaotaks ning nii jõuti AS Lõuna-Eesti Hooldekeskusega ühisele otsusele, et edasi pole mõtet rääkida, kuna pole rohkem ühiseid kokkupuutepunkte.

Kams möönis, et pärast Tartu Postimehes ilmunud artiklit tekkis linnas osas inimestes ka paanika, seetõttu otsustati tänase otsuse järel kohe välja saata ka pressiteade. Ära jäi ka eelnõu saatmine avalikule arutelule ja volikokku, sest linnapea sõnul pole mõtet volikokku saata eelnõud, millesse ise ei usu.

AS Lõuna-Eesti Hoolekandekeskuse tegevjuht Vambola Sipelgas olevat linna otsuse vastu võtnud rahulikult, tema jaoks oli oluline saada Elva linna ametlik seisukoht oma oktoobris tehtud pöördumisele, olgu selleks siis «jah» või «ei».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles