Tartumaa jahimehed said loa küttida veel kolm hunti

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hunt.
Hunt. Foto: AP / Scanpix

Tartumaa jahimeestel oli mullu 1. oktoobril alanud hundijahihooajal lubatud küttida neli hunti, hiljuti andis keskkonnaagentuur loa saata taevastele jahimaadele veel kolm hallivatimeest.

Keskkonnaagentuuri eluslooduse osakonna juhtivspetsialisti, just huntide uurimisele keskendunud Peep Männili sõnul pole hooaja keskel limiidi suurendamine sugugi erakordne: nii on toimitud juba kümme viimast aastat.

«Esmase limiidi anname pigem ettevaatliku, kuna huntide juurdekasvu on sügisel väga keeruline prognoosida. Kui lumi on maha tulnud ning jahihooaeg alanud, saame teha lisaloendust. Kui nähtub, et hunte on rohkem, kui esialgu prognoositud, siis anname välja ka limiidi teise osa,» selgitas ta.

Küll rõhutas Männil, et sellist praktikat rakendatakse vaid huntide puhul, ülejäänud suurulukite arvukus on palju paremini prognoositav ja nende limiiti hooaja keskel ei muudeta.

Kui limiidi esimene osa antakse kogu maakonna peale, siis lisaks tohib hunte lasta vaid ühes kindlas piirkonnas, Tartumaal maakonna lääneosas ehk täpsemalt Konguta, Kärevere, Laeva, Nõgiaru, Puhja, Rannu, Sangla, Tähtvere ja Vahelaane ohjamisalas. 25. jaanuariks oli Tartumaale ette nähtud seitsmest hundist kütitud neli.

Jahihooaja alguses oli kogu riigis hundi küttimismahu määraks 75, kokku on välja antud 35 lisaluba. Peale Tartumaa on tänavu küttimismahtu veel suurendatud Hiiu, Lääne, Järva, Rapla, Põlva, Pärnu ja Valga maakonnas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles