Neljapäeval kell 15 avab Tartu linn tänavuse maitseelamuste kampaania «Maitsev Tartu,» milles osaleb 14 restorani. Veebruaris pakutakse neis lisaks tavamenüüle uudseid toiduelamusi ja töötatakse välja soodushinnaga erimenüü.
Tartu gurmaane ootab ees maitseelamusi täis kuu
Dorpati konverentsikeskuses toimuval avaüritusel tutvustatakse kampaanias osalevate restoranide peakokki, kes pakuvad koha peal suupisteid, mis on inspireeritud selleaastastest erimenüüdest.
Kõigis kampaaniaga liitunud restoranides saab 1.-28. veebruarini lisaks tavamenüüle nautida ka sõbraliku hinnaga (19 eurot) pakutavat kolmekäigulist erimenüüd. Toitude valmistamisel kasutatakse võimalikult suures osas kohalikku toorainet.
«Teist aastat toimuva kampaania mõte on tõsta restoranikultuuri Tartus ning kutsuda Tartu restoranidesse ja kohvikutesse rohkem külalisi nii Tartust, Eestist laiemalt kui ka välismaalt,» ütles Tartu linnapea Urmas Klaas.
Projektis osalevad järgmised söögikohad: Atlantis, Cafe Truffe, Chez André, Dorpat, Eduard Vilde lokaal, Entri, Gustav Gastro Cafe, Meat Market, Pierre, Polpo, Püssirohukelder, Spargel, Umbroht ja Werner.
Külastajail on võimalus hinnata restoranide pingutusi ja selgitada välja parim erimenüü. Oma hinnangu saab anda kodulehel www.maitsevtartu.ee vastava restorani juures oleval hindamisskaalal või restoranis hindamissedelil. Tulemused selguvad 3. märtsil.