Eesti kooriühing jagas tunnustust mitmele tartlasele

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aasta veebruaris käis Külli Lokko (esiplaanil) Tartu kultuurikandja auhinnatseremoonia ajal Elleri kooli Tubina saalis laval vastu võtmas aunimetust E STuudio noortekoorile.
Möödunud aasta veebruaris käis Külli Lokko (esiplaanil) Tartu kultuurikandja auhinnatseremoonia ajal Elleri kooli Tubina saalis laval vastu võtmas aunimetust E STuudio noortekoorile. Foto: Margus Ansu

Eesti kooriühing kuulutas Estonia kontserdisaalis välja koori- ja puhkpillimuusika aastapreemiate ja ühtlasi aunimetuste saajad. Teiste esiletõstetute hulgas on E STuudio lastekoori ja noortekoori peadirigent, Elleri kooristuudio laste- ja tütarlastekoori juht Külli Lokko, kes tunnistati aasta dirigendiks 2015.

Möödunud aastal laulsid koorid Külli Lokko juhatusel nii Eestis, Hispaanias ja Kanadas kui ka USAs, sh New Yorgi maailmakuulsas Carnegie Hallis. Mullu veebruaris käis ta Tartu kultuurikandja auhinnatseremoonia ajal Elleri kooli Tubina saalis laval vastu võtmas aunimetust E STuudio noortekoorile.

Aasta puhkpilliorkestriks valiti Eller Brass, mille dirigent Priit Sonn tunnistati aasta orkestridirigendiks. See muusikakollektiiv võitis mullu Venemaal Petrozavodskis rahvusvahelisel puhkpilliansamblite konkursil esikoha.

Tartlastes tõsteti esile ka Tartu ülikooli akadeemilise naiskoori lauljad Maarja Ülper ja Triinu Arak, kes korraldasid mullu koorimuusikaküsitluse ja -konverentsi Tartus. Aasta kooriplaadiks 2015 valiti sama naiskoori «Võrsed».

Tosinale aunimetusele koos preemiaga oli kokku 81 kandideerijat, kelle hulgast tegi valiku Eesti kooriühingu muusikanõukogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles