Tartu loodusmaja ootab lapsi kalastuslaagritesse

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike ahven.
Väike ahven. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu loodusmaja annab teada, et 5.-9. klassi õpilastel on veel võimalus registreeruda talvistesse kalastuslaagritesse. Esimene ühepäevane laager toimub juba 30. jaanuaril Võrtsjärve ääres.

Laagrites tutvustatakse jääpüügivarustust ja eduka talipüügi saladusi ning mõistagi proovitakse teooriat ka praktikas ehk järvejääl ära proovida. Laagreid juhendavad Lõuna-Eesti kalastajate klubi liikmed.

Osalejatelt eeldatakse ilmastikukindla riietuse ja isikliku püügivarustuse olemasolu. Talvise varustuse hulka võiks kuuluda taliõng, nooguti, tamiil, kirp ja tirk. Kõigil päevadel ootab osalejaid soe lõunasöök. Laagrisse peab õpilase registreerima lapsevanem, ühe laagri osalustasu on seitse eurot.

30. jaanuar Võrtsjärve laager

Väljasõit kell 9 Vanemuise alumisest parklast kell. Kavas jääpüük, jälgitakse kalastusvõistlust Võrtsjärve Karikas. Osaletakse ka järvemuuseumi kalaprogrammis, kus õpitakse tundma ja määrama Võrtsjärves elavaid kalaliike ning tutvutakse ürgkalade ekspositsiooni ja akvaariumiruumiga. Tagasi Tartusse jõutakse kell 16.

13. veebruar Saadjärve laager

Väljasõit kell 10 Vanemuise alumisest parklast. Saadjärvel kavas jääpüük ja osaletakse jääajakeskuse kalaprogrammis. Tagasi Tartusse jõutakse kell 17.

20. veebruar Tartu laager Anne kanalil

Kogunemine kell 10 Tartu loodusmajas. Harrastuskalastaja Lea Saar jagab õpetusi, kuidas olla kalal käies keskkonnasäästlik. Korraldatakse kalapüügivõistlus ja viktoriin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles