Rahvusvahelise ettevõtluse professorina jätkab Urmas Varblane

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusteadlane Urmas Varblane.
Majandusteadlane Urmas Varblane. Foto: Toomas Huik

Tartu Ülikooli nõukogu valis rahvusvahelise ettevõtluse professoriks tagasi Urmas Varblase ning seda juba kolmandat korda.


Professor Varblase peamised uurimisteemad on otseste välisinvesteeringute roll majanduse ümberstruktureerimisel; riigi innovatsioonisüsteem; majandusliku konvergentsi protsess ja ettevõtete rahvusvahelistumine, vahendas ülikooli pressiesindaja. Tema sulest on ilmunud 242 teaduslikku publikatsiooni, neist 90 viimase viie aasta jooksul, millest 29 on ilmunud rahvusvaheliselt eelretsenseeritavates ajakirjades ja 60 on monograafiad või nende osad.

Varblase juhendamisel on kaitstud seitse doktoritööd ning ta on mitmete majandusalaste õpikute autor.

2003. aastal omistati professor Varblasele Eesti vabariigi teaduspreemia sotsiaalteadustes. 2009. aastast on ta Eesti Teaduste Akadeemia liige ning kuulub mitmetesse mainekatesse erialaseltsidesse ka mujal maailmas.

Urmas Varblane on sündinud 1961. aastal Mõisakülas. 1984. aastal lõpetas ta Tartu Riikliku Ülikooli majandusteaduse-küberneetika erialal cum laude.

Majandusteaduste kandidaadi kraadi kaitses ta 1989. aastal Moskvas. Aastatel 1992-1993 töötas Varblane TÜ majandusteaduskonnas välismajanduse õppetoolis lektorina, 1993-2000 dotsendina ning alates 2001. aastast rahvusvahelise ettevõtluse ja innovatsiooni õppetoolis professorina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles