Muusikakool sai lõpuks ometi oma katuse alla

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Ülenurme gümnaasiumi kokad valmistavad täna peale koolilõuna ka hulga tikuvõileibu, salatikorvikesi ja singirulle. On ka põhjust, sest valmis sai kooli juurdeehitis, mis kaotab ruumikitsikuse.
 


«Nüüd ma juba usun, et meil on päris oma ruumid,» muheles Ülenurme muusikakooli direktor Ülle Andreson. «Oleme neid ju nii kaua oodanud.»

«Nii kaua» tähendab 26 aastat, mil praegu 140 õpilase ja 20 õpetajaga muusikakool tegutses Ülenurme gümnaasiumi ruumides. «Siin on nii mugav, ilus ja õdus, uksed on helikindlad.

Mulle kohe meeldib siin õhtul üheksani tööl olla,» iseloomustas pärastlõunal lauluklassis õpilasi oodanud lauluõpetaja Ursel Oja oma uut tööruumi, kuhu uue rahalaeva saabudes tehakse ka helistuudio. Enne oli lauluklass endises matisaalis.

Uue ilmega kool

Muusikakool sai oma ruumid ja ka uhke sajakohalise kammersaali Ülenurme gümnaasiumi õppehoone ja võimla vahele tehtud ligi 2300-ruutmeetrises juurdeehitises.

«Uus maja lahendab lõpuks meie ruumikitsikuse,» kinnitas Ülenurme gümnaasiumi direktor Olev Saluveer. Uude majja mahub peale muusikakooli ka gümnaasiumi avar söökla, köök ja valla raamatukogu. Suures lugemissaalis saab kool hakata andma tunde ja loenguid ning tegema riigieksameid.

Korraga 250 lõunatajat mahutava söökla peale sai kool ehitada kolm matemaatikaklassi. Ehitusmehed ei jätnud puutumata ka gümnaasiumi maja. Uus elekter, ventilatsioon, küttesüsteem, automaatne tuletõrjesignalisatsioon, loetles direktor seal tehtud töid. Lisaks soojustati koolimaja ja värviti see rõõmsalt heleroheliseks.

Ei puudu ka lift

Kõva remont tehti ka veel sisustust ootavas tüdrukute ja poiste käsitööklassis. Nende vahele jäävas ruumis on nüüd väike keraamikaklass. Keraamikaahi oli koolis juba neli aastat tagasi, aga seni ei pääsenud õpilased sellele ligi.

Õpetajad said avara õpetajate toa ja kooli juhtkond uued töökohad. Fuajees on nüüd invalift ja mõistagi ei puudu majast enam ka invatualett.

Täna pärastlõunal pidulikult avatava Ülenurme gümnaasiumi juurdeehitise projekteeris AS Tari. Erksavärvilise ruumikujunduse eest hoolitses sisekujundusagentuuri InRoom sisearhitekt Terje Lindau-Kuum. Ligi 25 miljonit krooni maksma läinud tööd tegi AS Nordecon Ehitus. Töödeks kulunud rahast veidi enam kui 10 miljonit krooni tuli euroliidu struktuurifondidest, ülejäänu võttis Ülenurme vald pangast võlgu.

Järgmisena tahab vald gümnaasiumi juurde ehitada algklasside hoone ning siis ka ujula ja õpilaskodu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles