Jõululinn lööb särama esimesel advendil

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Esimese advendiküünla süütamisega sel pühapäeval muutub Tartu raeplats muinasjutuliseks jõululinnaks. Raehoonest saab hiiglaslik advendikalender, mille aknad avanevad õhtuse muinasjutuga.


«Oleme igal aastal püüdnud midagi uut pakkuda – eelmisel aastal tõime raeplatsile lodja, nüüd tuleb lodi ja raekoda muutub põhjamaade suurimaks jõulukalendriks. Igal õhtul kell kuus saab raeplatsil kuulata muinasjuttu ja iga looga avaneb raekoja ühe akna taga pildike muinasjutust,» kirjeldas tänavust advendiaega abilinnapea Jüri Sasi.

Kõik advendipühapäevad algavad kell 16 advendiküünla süütamise ja ühislaulmisega, millele järgneb päkapikkude rongkäik töötubadesse.

Muinasjutte hakatakse raeplatsil asuval lodjal Jõmmu ette lugema 1. detsembrist. Jutuvestjateks on Tartu tuntud inimesed.

Lodi ja jõuluturg

Esimese advendiküünla süütavad 28. novembril linnapea Urmas Kruuse ja Tartumaa praost Joel Luhamets. Kell 17 algavad kontserdid Jaani kirikus ja raekoja saalis.

Terve jõulukuu on lahti jõuluturg ja raeplatsil asuva lodja trümmis saab meisterdada jõulukingitusi, toimuvad kontserdid, varjuteater ja palju muud huvitavat. Oma jõulusoovid saab postitada raeplatsil jõuluvana postkasti või riputada kuusele.

Laat ja jõuluvanad

Tänavuse jõuluprogrammi üks tippe on 4. ja 5. detsembril Tartus peetav ülemaaline jõuluvanade konverents. Oodata on uhket rongkäiku. Samuti on suursündmus jõululaat 18. detsembril.

Jõuluootuse aega mahuvad Tartus veel talvetantsude festival, jõulukingikursused rahvaülikoolis, mitmesugused töötoad, etendused, näitused ja üllatused.  

Jõululinna üritused kulmineeruvad jõululaupäeval, kui Raekoja platsil jagab suppi Supiklubi, viimase muinasjutu loeb ette jõuluvana ja kuulutatakse välja jõulurahu.

«Jõululinn Tartu» kestab 9. jaanuarini. Advendikalender ja jõululodi jäävad Raekoja platsile samuti 9. jaanuarini. Programmi ja üritustega saab lähemalt tutvuda linna kodulehel.

Esimene advent

Pühapäev, 28. november

• Kl 16 esimese advendiküünla süütamine. Meeleolu loovad mudilaskoorid ja võimlemisrühmad.

• Päkapikuorkestri saatel rongkäik töötubadesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles