Võistkondliku esikoha Eesti meistrivõistlustel teenis Tartu Do

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Mettis (valges) alistas Eesti meistrivõistlustel kõik oma vastased ipponiga.
Juhan Mettis (valges) alistas Eesti meistrivõistlustel kõik oma vastased ipponiga. Foto: Kristjan Teedema

Läinud nädalavahetusel Annelinna spordimajas peetud Eesti judomeistrivõistlused andsid Do klubile lisaks tiitlitele ka meeste võistkondliku esikoha. Medaleid mitmes vanuseklassis toodi lisaks Soomest.

Soomes Tamperes laupäeval peetud Ice Power Cupilt tõid Do klubi noored koju hulk medaleid, teatas treener Elis Põhjala. Kuldmedali said kaela Franz Steven Saarm U11 ning Kaspar Gutman U13 ja U15 vanuserühmas. Hõbemedalid pälvisid Oliver Holtsmeier U15 ja Martin Ottas U15 vanuseklassis ning pronksmedalid Oliver Holtsmeier U13 ja Siim Kalmus U15 klassis.

Samal ajal peeti Tartus Annelinna spordimajas uhiuuel tatamil Eesti A-klassi ja täiskasvanute meistrivõistlusi.

A-klassis oli võistlejaid 88. Do klubist võitsid hõbemedali Joonatan Kaldmaa (kehakaalus kuni 50 kg) ja Iljas Abubakarov (kuni 66 kg). Pronksi viis koju Silver Känna (kuni 60 kg).

Täiskasvanute meistrivõistlustel oli võistlejaid 82 ning pinget jagus nii sportlaste kui pealtvaatajate leeri. Kehakaalus kuni 73 kg võitis esikoha Andre Seppa, alistades kõik vastased ipponiga. Samuti võitis Eesti meistrivõistluste kulla Juhan Mettis (üle 100 kg), alistades kõik vastased ipponiga. Mettis kuulub Eesti koondisesse ning sõidab peatselt võistlema Pariisi grand slam'ile, et kindlustada pääs olümpiamängudele.

Iljas Abubakarov sai hõbemedali ka täiskasvanute arvestuses. Kuni 90 kg klassis maadleva Mattias Kuusiku tee finaali kulges raskelt, aga sihikindlalt, eelringides said alistatud Edward Murel ja Eero Praks. Finaali tasavägine kohtumine lõppes aga vastase Klen Kristofer Kaljulaiu paremusega ning Kuusikule jäi hõbemedal.

Hõbemedali võitis samuti Rasmus Toompere (kuni 100 kg), kes pidi finaalkohtumises alla vanduma Eesti koondislasele Grigori Minaškinile. Kolmanda koha said Silver Känna (kuni 60 kg), Rauno Elokiuru (kuni 66 kg) ja Sander Ludvig (kuni 100 kg).

Võistluste protokollid on leitavad siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles