Tihe võistluskalender hoiab noori maadlejaid rakkes

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martna võistluste võitja Max Hristjuk heitmas.
Martna võistluste võitja Max Hristjuk heitmas. Foto: Erakogu

Viimastel nädalatel on Tartu noored maadlejad osalenud viiel turniiril. Põhjust on olnud ka pjedestaalil seista.

Martna maadlusturniir Kreeka-Rooma maadluses peeti 16. jaanuaril. Seal võitsid Kalev-Englase klubi poisid täiskomplekti medaleid. Esikoha saavutas Max Hristjuk, teise koha Ivan Kulak ja kolmanda koha Georg Kristerson.

Maadlustreener Kristjan Pressi sõnutsi kujunes erakordselt tihedaks maadluspäevaks 23. jaanuar, mil korraga peeti koguni kolm võistlust. Aasta esimesel rahvusvahelisel vabamaadlusturniiril Viljandis saavutas esikoha taas Max Hristjuk. Elus esimest korda vabamaadluses võistlemas käinud Ivan Kulak tuli koju hõbemedaliga.

Kohtla-Järvel Avo Talpase mälestusvõistlusel Kreeka-Rooma maadluses tegid hea etteaste Tartu meeste arvestuses  võistelnud maadlejad. Kindla esikoha võitsid Madis Naarits, Hardo Toots ja raskekaalus Kaarel Maaten. Kadettide vanuseklassis maadles end hõbemedalile Artur Jeremejev ja pronksmedalile Georg Kristerson.

Vabamaadluses peeti esimest korda hoopis uut tüüpi võistlust, kus Soome ja Eesti vabamaadlejad selgitasid oma riikide parimaid. «Selgituseks nii palju, et näiteks olles parima eestlasena omas kehakaalus teine, saadi ikkagi Eesti meistritiitel,» täpsustas Press. Just sellega saigi hakkama Viktoria Vesso, kes tuli Eesti meistriks. Hõbemedali võitis ka Rainer Grossberg, kes üldtabelis oli neljas.

14. jaanuaril oli kavas viieetapilise Nublust Nabiks seeriavõistluse esimene etapp Kohtla-Järvel.  Tavapäraselt oli kohal ka suurearvuline Läti meeskond. Esikoha saavutas tüdrukute arvestuses Viktoria Vesso. Poiste rühmas said pronksmedali Daniel Jeremejev ja Max Hristjuk. Väga võitluslikud matšid tegi ka Artur Jeremejev, tulles tihedas konkurentsis viiendaks.

Järgmised võistlused on kavas 7. veebruaril Tartus maaülikooli võimlas, kus peetakse maha tõsised lahingud Tartu linna meistri tiitlitele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles