Suusatalve Lähte etapp meelitas starti 170 spordisõpra

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartumaa suusatalve II etapil lähtel korraldati ka Tartu maratoni ühistreening.
Tartumaa suusatalve II etapil lähtel korraldati ka Tartu maratoni ühistreening. Foto: Eike Laidver

Läinud kolmapäeval peeti Lemeksi suusatalve teine etapp Lähtel ning korraldajaile tegi rõõmu, et ka linnast eemale lähevad inimesed suusatama hea meelega.

Lõpuprotokollis said koha kirja 170 suusatajat, kinnitas sarja üks korraldajaid Kati Tammjärv. Pisemad suusatajad läbisid jälle 0,5 km ringi, meeste klassis sõideti aga 6 km. Lähte rajameister Jaanus Robi oli ette valmistanud väga head suusarajad ning 1,5 km ringil said kõik osavõtjad end klassikalises sõidustiilis proovile panna, lisas Tammjärv.

Taas ootasid treenerid huvilisi Tartu maratoni ametlikule treeningule. Kokku tuli 25 huvilist ning koos harjutati paaristõukeid. Limpa suusakoolis võis võrreldes eelmise korraga näha aga veelgi rohkem rõõmsaid väikseid lapsi läbi mängude suusatamist õppimas.

II etapi parimaid:

Noorimas vanuseklassis, kuni 8 aastaste sõidus olid kiireimad poistest Stefan Kivil ning tüdrukutest Helena Tamm.

MN10 vanuseklassis Mark Mägi ja Gerda Kivil.

MN12 Ralf Kivil ja Mari Ann Jahhu.

MN14 Kasper Lee ja Hanna Kaasik.

MN16 Erik Kaha ja Annebritt Rell.

MN18 Alvar Ratt ja Hanna Britt Laursoo.

Põhiklassis Mart Kevin Põlluste ja Katrina Ojavee.

MN40 Allar Kivil ja Sille Rell.

MN50 Kuldar Aavik ja Tiina Idavain.

MN60 Tõnu Sikkal ja Leili Prans.

M70 Nikolai Taivere.

Kolmapäeval on tulekul suusatalve kolmas etapp ning see toob suusasõbrad taas Tartu linna. Vabatehnikas sõidetakse Dendropargi radadel ja distantsid on 1 - 11 km. Start on avatud alates kell 16.

Tartu maratoni treeningu algus nagu ikka kell 19 ning vajalik on eelregistreerimine. Tunni teemaks erinevad pidurdamised. Suusatama õppides on loomulik, et mida enam harjutad, seda kiiremini suudad edasi liikuda. Kuid samal ajal ei tohi ära unustada ka oskust õigel ajal ja õigesti peatuda, tõdes Tammjärv. Suusatunnis on külalistreenerina õpetussõnu jagamas endine laskesuusataja Priit Viks.

Endiselt on kõik oodatud registreeruma kuni viieliikmelistesse tiimidesse. Võistkondadel on eraldi arvestus, kus pingerida koostatakse vaid liikmete osavõttude põhjal. Radade läbimise kiirus ei ole oluline, ringi võib ka rahulikult läbi matkata.

Eelregistreerumine www.suusahullud.ee/suusatalv (kuni teisipäeva õhtuni) või tule pane end kirja kohapeal. Jooksev info www.facebook.com/suusatalv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles