Talvepealinna lumekahurid tulistavad täiel võimsusel

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumekahurid öös
Lumekahurid öös Foto: Ülle Kübarsepp / Valgamaalane

Eestimaa talispordimekas Otepääl käivitus lumetootmine. Tehvandi spordikeskuses käib lume laialivedu ning homme õhtuks on esimene suusarada valmis.


Tehvandi spordikeskuse rajameister Tõnu Kinks kinnitas Postimehele, et esimese 700-meetrise ringi tahab keskus avada juba homme õhtuks. «Rada tuleb teha seitse meetrit lai, kuna maailma karikaetapil sõidetakse ka uisutehnikas. Tavapärase viie meetri laiuse raja oleks pingutades jõudnud valmis juba täna õhtuks,» rääkis Kinks.

Lume meisterdamine ning selle laialivedu aga jätkub ning kunstlumega kaetakse järjepanu kõik olulisemad Tehvandi suusarajad. «Kes teab, millal tuleb sula ja vihm ning looduslik lumi ongi kadunud. Seepärast peamegi katma kogu raja kunstlumega.»

Kinksi sõnul ei ole ilmataat Lõuna-Eestis olnud lumega nii lahke kui Põhja-Eestis. Looduslikku lund leidub heinamaadel napilt kaheksa sentimeetrit.

Lumekahurid töötavad Otepää ümbruses ka mujal. Vallavalitsuse teatel käib kunstlume tegemine lumerõngarajal ning Kuutsemäel. Mõlemad keskused alustavad tööd arvatavalt nädala pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles