Piraat ja Taimõr võitlevad seakatkuga

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piraat (vasakul) ja Taimõr ootasid kannatamatult, millal lõpuks metsa
jälgi ajama pääsevad.
Piraat (vasakul) ja Taimõr ootasid kannatamatult, millal lõpuks metsa jälgi ajama pääsevad. Foto: Kristjan Teedema

Ajal, mil riik on asunud otsustavasse võitlusesse sigade Aafrika katkuga, veetis Tartu Postimees päeva otse rindejoonel. Vaatasime, mismoodi piiratakse metssigade arvukust maakonna kirdeosa metsades.

Sel jahiaastal peavad Eesti jahimehed küttima vähemalt 29 608 metssiga. Tartumaa miinimumkvoot on 1900 siga. Suguküpse emise organmaterjali eest on jahimeestele ette nähtud kuni 100 euro suurune preemia. 2018. jahiaasta lõpuks tuleb metssigade asustustihedus viia 1,5 isendini 1000 hektari kohta.

Sellised on kiretud numbrid. Et näha nende arvude taha, veetsime koos Alatskivi kandi jahimehi koondava jahiseltsi Bubo liikmetega päeva maakonna kirdepiirkonda jäävates metsades. Kuigi ka sealt on leitud kümmekond katku surnud kärssnina, on seis siiski märksa parem kui näiteks Elva ümbruse metsades, kus metssigu peaaegu enam ei leidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles