Maailma tippbreikarid võistlevad Tartus

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti breiktantsutrupp Phenomenon saavutas eelmisel aastal teise koha ning on ka seekord võistlustules.
Eesti breiktantsutrupp Phenomenon saavutas eelmisel aastal teise koha ning on ka seekord võistlustules. Foto: Margus Ansu

Kümnendat korda peetav tänavatantsuvõistlus «Battle of EST» toob sel laupäeval Vanemuise kontserdimaja lavale sadu andekaid tantsijaid ja mitmeid maailmakuulsaid breigimeeskondi.


Varasematel aastatel meeskondlikule breiktantsule keskendunud festivalil näeb tänavu kõrgetasemelist tantsuheitlust ka individuaalsetes kategooriates. Peale breigi on stiilide hulgas veel hiphop, newstyle, house-tants ning popping.

Ürituse ühe korraldaja Oliver Soometsa sõnul on oodata tulist tantsulahingut mitme rahvusvaheliselt tunnustatud rühma vahel, kellele lähevad vastu nii eelmise aasta tiitlikaitsjad Venemaa tantsutrupist Zames kui Eesti breigi superpunt Phenomenon.

«Sel aastal on tulemas üheks parimaks b-boy’de trupiks peetav Repstyles tänavatantsude hällist USAst. Samuti Soome, Rootsi, Saksamaa ja Prantsusmaa parimad breigi-tiimid,» sõnas Soomets. Saabumas on sadakond tantsijat kaheteistkümnest riigist.

Lahingud algavad laupäeval individuaalsete võistlusalade kvalifikatsioonivõistlustega ning seejärel lähevad vastamisi viieliikmelised breigitiimid. Kuus parimat break crew’d pääsevad finaali võistlema juba maailmanimedega.

Tantsijaid hindavad taas kord maailmakuulsatest brei­­karitest kohtunikud: Xisco tuntud Hollandi tiimist Hustle Kidz, mõne aasta tagune Saksamaa breigimeister Moe B-Town Allstarsi tiimist ning rahvusvaheliselt tunnustatud Taani tantsija ja koreograaf Marky Mark tiimist Rythmatiques.

Esialgu oli korraldajatel plaan teha kahepäevane festival ning reedel oleks tantsijad võistelnud Tallinnas. Lõpuks otsustati siiski ainult Tartu kasuks. «See oleks nii publikule kui võistlejatele logistiliselt väga raskeks kujunenud,» põhjendas otsust ürituse teine korraldaja Toomas Lill ning lootis, et kõik huvilised mahuvad kontserdimaja saali ära.

Tänavune võistlus, millele on õla alla pannud ka Märt Agu juhitav Tallinna tantsuakadeemia, on Soometsa sõnul eellöögiks 2011. aasta «Euroopa kultuuripealinna» Tallinna programmis korraldatavale «Battle of ESTile», mis tõotab osalejate nimistu põhjal kujuneda lausa breigi maailmameistrivõistluseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles