Salva/Rock ihkab kodus nelja võitu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salva/Rock (mustad, vasakult Eerik Parvits, Risto Häelme ja Marko Naaris)  Eesti meist­rivõistluste mängus Salva/Rock III vastu.
Salva/Rock (mustad, vasakult Eerik Parvits, Risto Häelme ja Marko Naaris) Eesti meist­rivõistluste mängus Salva/Rock III vastu. Foto: Sille Annuk

Nädalavahetusel näeb TÜ spordihoones noortekorvpalli Euroopa taset. Tartu võõrustab Euroopa noorte korvpalliliiga (EYBL) U16 etappi korvpallis.


Viie välisriigi (Läti, Leedu, Valgevene, Poola ja Ukraina) kuni 16-aastaseid korvpallureid võõrustavad Tartu Salva/Rocki poisid, kes alustavad oma kolmandat eurohooaega.

«Võistkonnad juba saabuvad, esimesena tulid poole kahe ajal valgevenelased,» raporteeris eile võistluste peakorraldaja Helen Jõesaar. Üle 100 000 krooni maksma läinud suurürituse organisatsiooniline pool sujub tema sõnul plaanipäraselt.

EYBLi etappi korraldab Tartu teist korda, nii et kogemus on viieliikmelisel korraldustiimil olemas. «Tänavu sujub kõik kergemalt, teadsime juba, millele rohkem tähelepanu pöörata,» kirjeldas Jõesaar.

Sissetöötanud tiim

Salva/Rocki võistkonnas (Gert Lõhmus, Keit Türk, Sai­mon Sutt, Daniel Akkel, Eerik Parvits, Karl Sobak, Marko Naaris, Risto Häelme, Sten Lillemägi, Kaarel Sõrmus ja Tamar Taska) suuri muudatusi võrreldes varasemate hooaegadega ei ole. Mängitakse koosseisus, mis esineb täiseduga Eesti meistrivõistlustel B-klassis Tartu Salva/Rock I nime all, suures osas samade poistega on varem tuldud kahel korral Eesti meistriks C- ja miniklassis.

Peatreenerina jätkab poisid päris algusest üles kasvatanud Olari Narits. Abitreenerina teeb rahvusvahelise debüüdi suvel tegevmängija karjääri lõpetanud Tarmo Kikerpill.

Naritsa sõnul on eesmärk võtta kodus vähemalt neli võitu. «Kümne võiduga peaksime pääsema superfinaali,» prognoosis ta, «kodus tuleb võita neli ja kahel välisetapil mõlemal kolm mängu.» Ideaalis näeks peatreener muidugi, et kodus tehtaks puhas töö.

Potentsiaalne ideaalpildi rikkuja nädalavahetusel on Marciulionis BA Leedust. «Mar­ciulionise korvpallikooli valitakse ikkagi ainult parimaid,» ütles ta, «läbi aastate on see võistkond olnud esikolmikus.»

Esimeses mängus lähevad tartlased vastamisi Poola MKS Novum Bydgoszcziga. Poolakad liitusid alles mullu EYBLiga ja võitsid II divisjonis. «Väga nõrgad ei saa nad olla ka I divisjonis,» iseloomustas Olari Narits, «pikad ja jõulised poolakad.»

Mullu liitunud ja I divisjoni tõusnud on ka teine Poola tiim Wrocław. «Wrocławit võitsime kolm aastat tagasi ühel Tšehhi turniiril,» meenutas Narits, «aga nende puhul on iseloomulik, et nad vahetavad igal aastal hunniku mängijaid välja.»

Laupäeval tuleb tartlastele vastu veel BC Donetsk Ukrainast. «Ülivõimas oma riigi liider. Nende treener on öelnud, et neil pole Ukrainas kellegagi mängida,» sõnas Narits. «Meie tüüpi võistkond – pikad puuduvad, mängivad kiiret mängu.» Mullu õnnestus Salval Donetskit võita.

Pühapäev kostitab Salva/Rocki valgevenelastega BC Minskist. «Valgevene koondisse koondatakse kokku kõik Valgevene parimad poisid,» ütles Narits, «mullu me võitsime neid ja minu eelduste kohaselt peaks ta olema selle nädalavahetuse üks nõrgimaid vastaseid. Seda mängu ei tohi mingil juhul kaotada.»

Edukalt eliidi hulgas

Tartu võistkond on Euroopa eakaaslastega ilusasti sammu pidanud – avahooajal saadi EYBLi noorimas vanuseklassis 32 võistkonna hulgas 7. koht ning tänu sellele ollakse teist aastat eliitdivisjonis. Mullu lõpetati hooaeg üheksandana.

Mängitakse TÜ/Rocki koduväljakul reedest pühapäevani. Mängud algavad kell 9 hommikul.

EYBLi etapp

• Tartus TÜ spordihoones 26.–28. novembrini.

• Mängude algus kell 9.

Salva/Rocki mängud

• Reedel kell 13 Salva/ Rock – MKS Novum Byd­goszcz (Poola),

• kell 18.20 Salva/Rock – Marciulionis BA (Leedu).

• Laupäeval kell 13 Salva/Rock – KKK Wrocław (Poola),

• kell 18.20 Salva/Rock – BC Donetsk (Ukraina).

• Pühapäeval kell 13 Salva/Rock – BC Minsk 2006 (Valgevene).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles