Geneetik Lili Milani: igaühe genoomist võib leida 20 huvitavat mutatsiooni

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geneetik Lili Milani on ka ise geenidoonor. Seni ei ole juhtunud, et tema DNA oleks mõnda teadlaste valimisse sattunud ja ära sekveneeritud. Ta ütleb, et see huvitaks teda küll, aga leiab siiski, et praeguse elu seisukohalt see nüüd nii üliväga tähtis ka ei ole.
Geneetik Lili Milani on ka ise geenidoonor. Seni ei ole juhtunud, et tema DNA oleks mõnda teadlaste valimisse sattunud ja ära sekveneeritud. Ta ütleb, et see huvitaks teda küll, aga leiab siiski, et praeguse elu seisukohalt see nüüd nii üliväga tähtis ka ei ole. Foto: Sille Annuk

Geneetik Lili Milani räägib täna Tartu ülikooli siirdegenoomika infopäeval sellest, mida on teadlased leidnud eestlaste geenide järjestamisel. Lili Milani ise ei näe sugugi eestlase moodi välja ning põhjus peitub ta pärsia päritolu geenides. Samas on ta eestlane: kõneleb sulaselges eesti keeles, on loomult kinnine ja suheldes ettevaatlik.

Kui ma teie teadlasekarjääri vaatan, siis olete keskendunud eelkõige sellele, kuidas üks või teine ravim inimese organismis käitub.

Jah. Seda uurimissuunda nimetatakse farmakogeneetikaks, ja me tõesti üritame üles leida inimeste vahel need geneetilised erinevused, mis mõjutavad ravimivastust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles