Idufirma liigub ühisrahastuskampaaniaga eesmärgi poole

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
spreiprinter
spreiprinter Foto: Erakogu

Nädala alguses alustas Tartu idufirma SprayPrinter esimest rahvusvahelist ühisrahastuskampaaniat veebiplatvormis Indiegogo. Kolme päevaga on eesmärgist, 20 000 USA dollarist kogutud üle poole.

SprayPrinter toodab juhtmevabasid printereid, mille abil on võimalik isiklikust nutitelefonist trükkida pildid ja kujundused mistahes seinale, ilma varasemate teadmiste ja oskusteta.

Kes Indiegogo platvormis idufirmat toetab, toetab ühtlasi spreiprinteri edasiarendamist ja saab juulis või detsembris kingituseks printeri.

SprayPrinteri turundus- ja kommunikatsioonijuht Sirje Joala ütles, et küllap räägib toode iseenda eest, kui kolme päevaga on annetatud üle 10 000 USA dollari ehk enam kui 9000 eurot. Ta lisas, et ühisrahastuskampaania on läinud nii, nagu olid meeskonna ootused ja lootused.

Kampaania alguses oli SprayPrinteri uudiskirjaga liitunud 1400 inimest. Joala sõnul on enamik toetajad tulnudki uudiskirjaga liitunute hulgast. «Neil on juba enne olnud huvi spreiprinteri vastu. Kui kampaania algas, ostsid nad kohe ostsid selle ära,» rääkis Joala. Ta lisas, et valdavalt on nende toetajad välismaalased.

Kui eelmisel aastal töötas SprayPrinter arvuti abil, siis jaanuari alguses tuli meeskond välja uue prototüübiga, mis töötab mobiiltelefoni rakendusega.

Ühisrahastuskampaania lõpuni on jäänud veel 28 päeva. Eesmärk on koguda 20 000 USA dollarit, mis on mõeldud printeri tootmiseks ja arendamiseks. Esimesed spreiprinterid valmivad juulis.

Rohkem teavet SprayPrinteri kohta saab aadressilt www.sprayprinter.com

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles