Tähtvere dendropargis valmis uus suusarada

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tähtvere spordipargis on valminud neli kilomeetrit suusaradasid.
Tähtvere spordipargis on valminud neli kilomeetrit suusaradasid. Foto: Margus Ansu

Tähtveres sai täna hommikul klassikajälje dendroparki rajatud 1,1 kilomeetri pikkune kunstlumest suusarada, sellega on kunstlumest suusaradade loomise kava seal ka täidetud.

Vabatehnikarada valmis samas juba eile õhtul.

Tähtvere puhkepargi juhataja Marti Viilu ütles, et nüüd on spordi- ja dendropargis kunstlumel suusaradasid nelja kilomeetri jagu ja rohkem kunstlumeradu ei tule.

Dendropargis on veel looduslikul lumel suusaradu, kuid klassikajälje masinaga sisse tõmbamiseks jääb lund väheks.

Viilu rääkis, et järgmiste talitöödena on plaanis pikendada Anne kanali uisurada ja siluda kanalil vabatehnikarada. Ees ootab ka Ihastes ja Anne kanali ümber suusaradade tegemine, kuid pole veel selge, kas lund piisab klassikajälje tõmbamiseks.

Häid uudiseid on ka Tartu maratoni raja kohta. Eile lõikas rajamasin klassikajälje Elvast Otepääni välja ja sõita saab kogu pikkuses ka vabatehnikas.

Tartumaa tervisespordikeskuse tegevjuht Priit Viks ütles, et nüüd oleks küll patt kurta.

Ta tõdes aga, et suure maratoni pidamiseks on lund ikkagi kasinalt. Praegu on rajamasinaga otsitud jäljele parimat kohta, kuid kui kõrvu peaks olema mitu rada, siis kvaliteet kindlasti kannataks.

«Suureks maratoniks peame hoidma pöialt,» sõnas Viks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles