Tartu kingib ülikoolile maad 600 000 euro eest

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli uue IT-maja auskohana käidi välja kaks võimalust, nüüd on otsustatud kesklinna kasuks.
Tartu ülikooli uue IT-maja auskohana käidi välja kaks võimalust, nüüd on otsustatud kesklinna kasuks. Foto: TPM graafika

Tartu linnavolikogu arutas täna Tartu ülikoolile IT-keskuse rajamiseks maa tasuta võõrandamist, kingitava maa hind on umbes 600 000 eurot.

Sellise hinnanguni jõudis linna tellimusel kruntide turuväärtust hinnanud kinnisvarabüroo 1Partner.

Tartu linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna juhataja Urmas Ahven ütles, et kõige suurema, Narva mnt 10 krundi hinnaks on pakutud 500 000 – 570 000 eurot.

Ülejõe pargist ära lõigatava Narva mnt 2b väärtus on 32 000 – 45 000 eurot.

Ahven ütles, et hinnata lasti ka Tartu Veevärgile kuuluvat pumbamajaga krunti Narva mnt 2d, selle turuväärtuseks hinnati 10 500 – 14 500 eurot.

Ahven lisas, et viimase kohta ta kahjuks ei tea, kui kaugele on Tartu Veevärk ülikooliga peetavates läbirääkimistes jõudunud.

Tartu abilinnapea Kajar Lember on teisipäeval seda teemat kommenteerides märkinud, et maa tasuta võõrandamist ei tuleks vaadata kingitusena, vaid investeeringuna. «Tõenäoliselt tuleb see töökohtadena linnale kordades tagasi,» ütles Lember.

Linnapea Urmas Klaas rääkis ajalehele, et IT-keskuse just kesklinna rajamine on olnud linnavalitsuse soov ja see aitab tugevdada seost akadeemilise üksuse ja kesklinna üha lisanduvate IT-ettevõtete vahel.

«See on reaalne võimalus toetada töökohtade loomist ja kõrge lisandväärtusega töökohtade loomist, noorte inimeste jäämist Tartu linna,» ütles Klaas. «Olen seisukohal, et jutt on investeeringust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles