Tavatu plaat tuleb nüüd kuulajate ette

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillar Kareva, «Konvulsioonid», CD, 2009.
Hillar Kareva, «Konvulsioonid», CD, 2009. Foto: Repro

Tavaliselt esitlevad muusikud uut plaati üsna kohe pärast valmimist. CD «Konvulsioonid» tiraaži kättesaamisest lahutab esitluskontserte peaaegu aasta.


Täna kell 18 esitlevad saksofonist Ivo Lille ja pianist Jorma Toots «Konvulsioone» Tartus Elleri saalis (Lossi 15). Eile andsid nad esitluskontserdi Viljandi muusikakooli orkestrimajas. Nii eilne kui ka tänane kontsert on kuulajatele tasuta.

Plaadil kõlab Hillar Kareva (1931–1992) muusikat klaverile ja altsaksofonile: kontsert-triptühhon «Parise kiusatus», eleegia, kolm sonaati ning plaadile nime andnud «Konvulsioonid».

«Valisime Ivo Lillega need üheskoos välja,» ütles Elleri kooli õpetaja Jorma Toots. «Me õppisime Ivoga samal ajal muusikaakadeemias. Oleme koostöös mänginud kümne aastaga päris palju muusikat.»

«Konvulsioonid» on salvestatud aastal 2007 muusika- ja teatriakadeemia saalis. «Plaat valmis veidi vähem kui aasta tagasi, esitluskontsertideni jõudsime erinevatel põhjustel alles nüüd,» ütles pianist. «Me ei ole seda poodidesse veel pakkunud, aga mõnes raamatukogus on see juba olemas.»

CD «Konvulsioonid» muudab tavatuks ka plaaditrükis. Selles on avameelselt ja armastusega kirjutanud Hillar Kare­vast kui oma isast luuletaja Doris Kareva.

Plaat

Hillar Kareva, «Konvulsioonid», CD, 2009.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles