Äsja puhastatud tee kattus lopaga

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeva õhtuks olid mitmed Riia tänava ääres elavad tartlased linna pandud kohustuse täitnud ja krundiga piirneva kõnnitee puhastanud. Teisipäeva varahommikuks olid aga mööda sõitnud sahad paisanud värskelt puhastatud kõnnitee üle pruuni soolase lopaga.
Esmaspäeva õhtuks olid mitmed Riia tänava ääres elavad tartlased linna pandud kohustuse täitnud ja krundiga piirneva kõnnitee puhastanud. Teisipäeva varahommikuks olid aga mööda sõitnud sahad paisanud värskelt puhastatud kõnnitee üle pruuni soolase lopaga. Foto: Riin Tamm

Kauaoodatud talv on  lõpuks kohal ja naasnud on vajadus lund tõrjuda. Taas põrkuvad kõnniteid hooldavate eraisikute ja linna  tellitud lumetõrje tegevused ning see tekitab pingeid.

«Õhtul tuli tuppa mu mees, kes käis väljas lund ajamas, ning kaebas, et sahad on kõik soolaseguse lumesodi üle tänavakiviääre ajanud kõnniteele ning see ei ole absoluutselt ühegi labidaga liigutatav,» kirjeldas Tartus Riia tänava ääres elav Riin Tamm.

Teisipäeva hommikul tabas tedagi kodust välja astudes tõeline nördimus, sest lumesahad olid Riia tänavalt tõesti suured vallid kõnniteele ajanud. «Kõnnitee lahtisaamine peaks olema justkui majaomanike probleem, kellele tehakse trahvi, et majaesine kõnnitee on koristamata,» nentis Tamm. Ta lisas, et seda sodi ei ole Riia tänava ääres ka mitte kusagile tõsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles