Forseliuse kooli liuväljak ootab uisutajaid

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Forseliuse kooli uisuväljak.
Forseliuse kooli uisuväljak. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Külm talveilm on Tartus mitmel pool andnud võimaluse uisuväljakuid rajada. Koolivaheajal asuti liuvälja tegema ka Forseliuse kooli ministaadionile. Selleks ajaks, kui lapsed kooli tulid, oli väljak juba valmis ning nii saavadki õpilased kehalise kasvatuse tunde veeta uisutades.

«Uisuväli on mõeldud selleks, et päevasel ajal saaksid õpilased väljakut kehalise kasvatuse tundideks kasutada, õhtusel ajal on see aga avatud kõikidele linnaelanikele,» ütles Forseliuse kooli direktor Jüri Sasi. Ta lisas, et möödunud laupäeval ja pühapäeval oli hommikust õhtuni rahvast liikvel.

Väljaku suurus on üle viiesaja ruutmeetri ja ajalist piirangut selle kasutamisel ei ole. Samuti on kooli uisuplats valgustatud: kella üheksani õhtul on seal täisvalgus, hiljem on veidi hämaram.

Kui vähegi ilm on lubanud, on Forseliuse kool püüdnud igal aastal õpilasi ja linnaelanikke uisuväljakuga rõõmustada. Sasi ütles, et eelmine aasta väljakut polnud, kuna ei olnud sobivaid  ilmaolusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles