Kuningriigipäevi elustab mälus pildivalik

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vananurmõ Ilmari pildil äsja ilmunud raamatus löövad tantsu Jäägri Merle ehk Merca ja Kiveste Aarne. Pilt on tehtud Seto kuningriigi päeval 20. augustil 1995 Obinitsas. Kõrvaloleval leheküljel algab ülevaade kuningriigipäevast 10. augustil 1996 Mikitamäel.
Vananurmõ Ilmari pildil äsja ilmunud raamatus löövad tantsu Jäägri Merle ehk Merca ja Kiveste Aarne. Pilt on tehtud Seto kuningriigi päeval 20. augustil 1995 Obinitsas. Kõrvaloleval leheküljel algab ülevaade kuningriigipäevast 10. augustil 1996 Mikitamäel. Foto: Sille Annuk

Setud on igal viimase 22 aasta ühel päeval suve teises pooles kutsunud kokku tuhandeid inimesi üle kogu Eesti ja kaugemaltki. Paljud neist on jäänud koos setudega fotodele äsja ilmunud raamatus.

Kes kord käinud Seto kuningriigi päeval, läheb ikka tagasi, et koguda elamusi setude laulust, tantsust, käsitööst ja elurõõmust. Koju kaasa võetud elamused ja mälestused paraku hajuvad ja tuhmuvad päevade, nädalate ja kuudega. Kuidas kõik täpselt oli mingitel hetkedel, aitavad meenutada fotod või videod.

Eelmisel nädalal tuli trükikojast sarja «Seto kirävara» 12. raamat «20 aastakka Seto kuningriike», mille on koostanud Leima Laurits ja Raudoja Ahto. (Siinses leheloos on inimeste nimed pandud kirja setupäraselt ning parandatud raamatu pealkirja sattunud viga – esikaanel ja tiitellehel on kirjas aastaka, peaks aga olema aastakka).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles