Tartu kõmmutab uuel aastal taevasse vähemalt 30 000 krooni

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilutulestik.
Ilutulestik. Foto: Lauri Kulpsoo

Et Emajõelinna rahaline seis pole sama, mis parimatel päevadel, tuleb õhema eelarvega läbi ajada ka aastavahetuse ilutulestiku korraldajal, kelleks on tänavu Arnika. Aastate eest on linn koos ettevõtete toetusega korraga taevasse lasknud ka 200 000 krooni.


Linnavalitsus otsustas aastavahetuse ilutulestikuks eraldada sel korral 30 000 krooni. Selle raha eest on korraldaja lubanud tulesära pakkuda vähemalt kuue minuti jagu, lastes selle aja jooksul taevasse 6318 erineva suuruse ja efektiga ilutulestikuraketti, teatas linna pressitalitus.

Kui suureks täpselt kujuneb tänavu Tartu ilutulestiku kestus ja võimsus, selgub lähiajal pärast läbirääkimisi kohalike ettevõtjatega. «Loodame, et ka Tartu suuremad ettevõtted panevad oma õla alla ja nii saame teha linlastele uusaastaööl ühiselt suurema kingituse,» ütles abilinnapea Jüri Sasi.

Tavakohaselt lastakse ilutulestik taevasse Atlantise kõrval asuvalt haljasalalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles