Tõsilugu veidrast luiskamisest ja päris väljakutsetest

Vilja Kohler
, reporter, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Jurs.
Tiina Jurs. Foto: Margus Ansu / Postimees

Kui õnnelik vaba inimene Tiina Jurs oskaks autoga sõita, võiks ta olla Tartus taksojuht, sest teab paljusid maju välisukse värvi järgi, kuna sõitis kodulinnas 45 aastat kiirabiautos velskrina ühelt väljakutselt teisele. On, keda ja mida meenutada.

Mis juhtus Näituse 9 maja ees, kus olete 1980. aastatel pildile jäänud koos Tartu kiirabi toonase arsti Salme Sillakiviga?

Ei midagi, tavaline haige oli, autojuht tegi lihtsalt pilti. Aga siin lähedal Vabriku tänavas tehti meile üllatus. Öeldi, et haigel on kõhuvalu. Kodus selgus, et kõhuvalus naine hakkab kohe sünnitama. Põrand ja kõik muu oli nii must, küsisin mehelt, kas on midagi naisele alla anda. Mees tõmbas sauh! akna eest kardina maha. Palusin midagi puhtamat, saime vene sõjaväelase pika valge särgi, millel olid paelad küljes. Selle peale lapseke sündiski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles