Jõgevamaa parimaks sportlaseks valiti Saskia Alusalu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saskia Alusalu
Saskia Alusalu Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Jõgevamaa kultuuri- ja sporditegijate ning terviseedendajate tunnustamisõhtul sai teatavaks ka mullune Jõgevamaa aasta sportlane, kelleks kuulutati kiiruisutaja Saskia Alusalu.

Norras Hamaris treenivat Saskia Alusalu esindasid kokkusaamisel tema vanemad. Sportlanna ise valmistub parasjagu peagi Norras Starvangeris algavaks maailma karikaetapiks.

Videotervituse vahendusel ütles Alusalu, et tal on väga suur au olla Jõgevamaa parim sportlane. «Möödunud aasta oli muutusterohke,» lisas ta. «Lõppes neli aastat kestnud treeningperiood Saksamaal Inzellis ning alustasin treenimist Norras Hamaris. Perioodi jäi nii raskemaid hetki kui ka rohkesti õnnestumisi.»

Esmakordselt osales Alusalu mullu ka maailmameistrivõistlustel, kus ühisstardis saavutas ta kümnenda koha. «Püstitasin üheksa Eesti rekordit,» kinnitas naistest praegu Eesti tuntuim kiiruisutaja.

Alusalu möödunud aasta tulemusteks on ka maailma karikaetapi 26. koht ühisstardis. Eraldistartides on ta saavutanud 17., 19., 19., 20., 26., 26. ja 29. koha.

Ühtlasi väljendas Alusalu oma rõõmu, et Jõgevamaa parimaks treeneriks valiti tema esimene treener, Eesti kiiruisutamise taaselustaja Väino Treiman. «Ilma temata poleks oma tänaste saavutusteni jõudnud mina ega paljud teised kiiruisutajad,» ütles Alusalu.

Jõgevamaa 2015. aasta parimaks noorsportlaseks kuulutati Marten Liiv, kes on samuti kiiruisutaja. Tema saavutusteks on MK U20 2. koht 1000 m tulemusega 1.12,48, MK U20 3. koht 1500 m tulemusega 1.50,95, MK U20 etappidel 4., 5., 7., 7., 8. ja 10. koht, MM U20 etappidel 19., 19., 23. ja 24. koht, MK etappidel 39., 40., 41. ja 42. koht. Ta on ka viiekordne Eesti meister.

Parimaks võistkonnaks valiti Põltsamaa spordikooli U18 poeglaste võrkpallivõistkond, kelle saavutusteks on U18 Eesti Võrkpalliföderatsiooni KV 3. koht, U18 Eesti MV 4. koht, U18 Eesti superkarikas 3. koht, Baltimaade MV 5. koht, maakonna KV 1. koht.

Jõgevamaa parimad sporditegijad valiti maakonna spordiliit Kalju ja spordiklubide korraldatud küsitlusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles