Toomad kogunesid ülemaailmsele kokkutulekule

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Galerii Ferrodrum ukse ees tervitavad ülemaailmset Toomaste kokkutulekut Toomas Kiho (vasakult), Toomas Kuusing ja Toomas Krips.
Galerii Ferrodrum ukse ees tervitavad ülemaailmset Toomaste kokkutulekut Toomas Kiho (vasakult), Toomas Kuusing ja Toomas Krips. Foto: Margus Ansu

Absurdifestival, mis algas Tartus 13. jaanuaril näituste avanemisega kunstimajas, jõudis täna pärastlõunal oma kavas performantsini «Ülemaailmne Toomaste kokkutulek». Selle oli graafik ja maalikunstnik Peeter Allik kavandanud oma komkugalerii Ferrodrum ukse ette.

Kindlaksmääratud ajal astusid Kastani tänavalt maja nr 56 hoovi Akadeemia peatoimetaja Toomas Kiho, kunstnik Toomas Kuusing ja arvutiteaduse doktorant Toomas Krips. Toomastele lisaks saabus kunstnik Albert Gulk ja tema sõber härra Vau, kes nimetasid end uskumatuteks Toomasteks. Hilinemisega ühines seltskonnaga teatritegelane Margus Kasterpalu.

Galeriiomanik avas hapukurgipurgi ja viinapudeli. Muu hulgas oli põhjust pitse ja topse kokku lüüa sel puhul, et samal päeval oli nii Toomas Kiho kui ka kunsti sünnipäev.

Nimelt kuulutas Belgia kunstnik Robert Filliou 17. jaanuaril 1963, et kunst on sündinud täpselt miljon aastat tagasi. Kümme aastat hiljem tähistas ta Aachenis kunsti 1 000 010. sünnipäeva. Pärast Filliou surma aastal 1987 jätkasid tema kolleegid kunsti sünnipäeva tähistamist. Sel puhul paluti kunstile teha kingitusi, mida saaks jagada meedias ja mujalgi.

Absurdifestival jätkub täna kell 17 kunstimajas rahvusvahelise performantsiõhtuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles