Märkimisväärne osa lehelugejatest kasutab Tartus Tallinna bussikaarti

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Tartu Postimehe veebiküsitluse järgi kasutab 34 protsenti tartlastest Tartu bussikaarti. Enam kui kümnendik tartlastest sõidab aga pealinnas välja antud rohelist värvi bussikaardiga.

Küsimuse «Kas teil on juba Tartu bussikaart» esitasime 8. jaanuaril ning nädala jooksul vastas sellele 698 inimest. Veebiküsitlus ei jõua kahtlemata kõigi potentsiaalsete vastajateni ja ei pretendeeri absoluutse sotsioloogilise tõe tiitlile, kuid näitab ometi linlaste arvamusi ja käitumisharjumusi.

Niisiis on juba enam kui kolmandik lugejatest küsitlusandmete põhjal Tartu bussikaardi kasutajad. Veel 6,6 protsenti plaanib kaardi soetada. Teisi bussikaarte (maakonnaliinide jt.) kasutab linnas ühistransporti kasutades veel 5,3 protsenti vastajatest.

12,3 protsenti vastanutest kinnitas aga, et kasutab sõitmisel Tallinna bussikaarti. Ristkasutussüsteem seda ka võimaldab ja kui üks sõidukaart on juba olemas, pole põhjust osta rahakoti vahele veel teist.

Vaid pisut vähem ehk 11,5 protsenti eelistab linnas liigelda aga jalgsi. Veel 3,7 protsenti kasutab liikumiseks tervislikumat viisi ehk sõidab rattaga.

Päris suur osa linlastest teeb oma sõidud aga jätkuvalt autoga. Veebiküsitluses osalenutest oli neid 26,6 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles