Tartu kunstimuuseumi juhib edasi Rael Artel

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tartu kunstimuuseumi taasvalitud direktor Rael Artel.
Pildil Tartu kunstimuuseumi taasvalitud direktor Rael Artel. Foto: Margus Ansu

Kolmel järgneval aastaö või kuni muuseumi reorganiseerimiseni jätkab Tartu kunstimuuseumi direktorina senine direktor Rael Artel.

Vastavalt konkursikomisjoni ettepanekule allkirjastasid kultuuriminister Indrek Saar ja Rael Artel töölepingu uueks ametiajaks, teatas kultuuriministeeriumi pressiesindaja. Konkursikomisjoni esimehe, kultuuriministeeriumi kultuuriväärtuste asekantsleri Tarvi Sitsi sõnul on Artelil selge visioon ja ka kindel nägemus eesmärkide elluviimiseks.

«Komisjoni hinnangul on Rael Arteli kolme aasta jooksul omandatud kogemustepagas hea platvorm, millelt jätkata positiivsete arengute suunal. Muuseumi tugev mitmekesine programm pöörab tähelepanu ühtviisi nii kohalikule kultuuripärandile kui ka nüüdisaegsele kunstiproduktsioonile ning see kõnetab inimesi,» rääkis Sits pressiesindaja vahendusel.

Rael Arteli ise kinnitas, et muuseumis jätkuvad juba planeeritud tegevused, kuid kõige enam on uuel ametiajal plaanis pöörata tähelepanu kommunikatsioonile ja külastajakogemusele. «Kindlasti saan lubada palju põnevaid näitusi ja kunstiraamatuid. Kord aastas Tartmusi külastamisest kindlasti ei piisa, vaid iga paari kuu tagant võiks iga kultuurihuviline selle külastuse ette võtta,» ütles Artel. Ta lisas, et töö jätkub muuseumi reorganiseerimisega sihtasutuseks ning endiselt on päevakorral aastakümneid kestnud teema kogude hoiutingimuste parandamisest.

Rael Artel (1980) on töötanud Tartu Kunstimuuseumi direktorina alates 2013. aastast. Varem on ta olnud vabakutseline kuraator, koostades rahvusvahelisi kaasaegse kunsti näitusi nii Eestis kui ka mujal Euroopas. Artel on töötanud ka külaliskuraatorina Kumu kunstimuuseumis ning Lodzi kunstimuuseumis Poolas. Ta on kaasaegse kunsti festivali Art Ist Kuku Nu Ut kunstiline juht.

Konkurss Tartu kunstimuuseumi direktori ametikohale kuulutati välja direktori ametiaja lõppemise tõttu 1.  aprillil 2016. Konkursikomisjoni kuulusid Kultuuriministeeriumi, Tartu linnavalitsuse, Eesti kunstimuuseumi, Tartu ülikooli ajaloo muuseumi ja Eesti Muuseumiühingu esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles